Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΑΡΑΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ


Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας αναμένεται να συζητηθεί η εισήγηση της επιτροπής για το σήμα του δήμου.
Οι προτάσεις της επιτροπής, που φυσικά δεν είναι υποχρεωτικές...

για το δ.σ., είναι τρεις.
1η Πρόταση: Το δηλωτικό σήμα του Δήμου Αλεξάνδρειας να περιέχει τη μορφή του M. Αλεξάνδρου σε συνδυασμό με τον γυναικείο κεφαλόδεσμο-κατσούλι (έλαβε πέντε ψήφους).
2η Πρόταση: Το δηλωτικό σήμα του Δήμου Αλεξάνδρειας να περιέχει μόνον το γυναικείο κεφαλόδεσμο-κατσούλι (έλαβε τρεις ψήφους,).
3η Πρόταση: Το δηλωτικό σήμα του Δήμου Αλεξάνδρειας να περιέχει, στη μέση το γυναικείο κεφαλόδεσμο–κατσούλι και, αριστερά του και δεξιά του, τις μορφές του Μ. Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη (έλαβε μία ψήφο).
Εντύπωση προκαλεί η απουσία πρότασης με σήμα του δήμου τον Μ Αλέξανδρο, μόνο του, αλλά και πως ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που έχει το όνομά του τον αρνείται σαν σήμα. (η Αλεξανδρούπολη όπως είπε και ο κ. Τσιάπλας από άλλον Αλέξανδρο πήρε το όνομά της)
Υπενθυμίζουμε πως σε διαδικτυακή ψηφοφορία της  εφημερίδας Ο ΠΟΛΙΤΗΣ είχε επικρατήσει με διαφορά ο Μεγαλέξαντρος μόνος του. Φυσικά και η συμμετοχή ήταν περιορισμένη, αλλά έδειχνε κάτι, κάτι που στους «σοφούς» που κλήθηκαν να συζητήσουν και να γνωμοδοτήσουν δεν έδειξε να  πολυάρεσε.
Το τι θα υιοθετηθεί θα φανεί στην συζήτηση του δ.σ. 
Υπάρχει βέβαια και στο νούμερο 19 η αυτοδίκαιη μεταφορά του προσωπικού των ΝΠΔΔ του Δήμου Αλεξάνδρειας, που καταργήθηκαν, στο Δήμο Αλεξάνδρειας και που αφορά του υπαλλήλους της πρώην ΕΔΑΝΑΛ και στο νούμερο 28 η λήψη απόφασης για τη μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) στο Νομικό Πρόσωπο «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας»

Η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης έχουν εγγραφεί για συζήτηση 35 θέματα, ως εξής:

1.    Επί αιτήσεως παραίτησης Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Αλευρά από τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
2.    Τροποποίηση δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011.
3.    Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Αστικών Λυμάτων Εργατικών Κατοικιών Πλατέος Ημαθίας» (Α.Μ. 355/2009 πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
4.    Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος με α/α 2, που βρίσκεται στην Δημοτική Αγορά της Δημοτικής Κοινότητα Πλατέος.
5.    Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος με α/α 3, που βρίσκεται στην Δημοτική Αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος.
6.    Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας του έργου «Διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις οδών στις περιοχές επέκτασης “Αμπελότοποι” και “Β. Τμήμα-Αγ. Γεωργίου”» (Α.Μ. 75/2010 πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
7.    Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών στα Τ.Δ. Καμποχωρίου, Βρυσακίου, Νησίου και Νεοχωρίου» (Α.Μ. 162/2010 πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
8.    Λήψη απόφασης για την ένταξη της Μελέτης «Μελέτη Διαχείρισης Φερτών Υλικών Αλιάκμονα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλεξάνδρειας» στον Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.
9.    Λήψη απόφασης επί αιτήσεων Αθλητικών Συλλόγων για χρηματική επιχορήγηση, προς ενίσχυση των αθλητικών τους δραστηριοτήτων.
10.           Λήψη απόφασης επί αιτήσεων Πολιτιστικών Συλλόγων για χρηματική επιχορήγηση, προς ενίσχυση των πολιτιστικών  τους δραστηριοτήτων.
11.           Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Τοπικού Διαμερίσματος Τρικάλων» (Α.Μ. 332/2009 πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
12.           Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Πεζοδρομήσεις Τ.Δ. Κλειδίου» (Α.Μ. 176/2010 πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
13.           Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Επικάλυψη τσιμενταυλάκων στα Τ.Δ. Λουτρού και Νησίου» (Α.Μ. 197/2010 πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
14.           Λήψη απόφασης για την επέκταση δικτύου Μ.Τ. τοποθέτηση ενός (1) Φ.Σ. ιδιοκτησίας ΔΕΗ καθώς και τοποθέτηση μετρητή με Χ/Δ ΦΟΠ στον οικισμό Νησελίου Δ.Ε. Αλεξάνδρειας.
15.           Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας του έργου «Διαμόρφωση του αύλειου χώρου Γυμνασίου Τ.Δ. Κορυφής του Δήμου» (Α.Μ. 47/2010 της πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
16.           Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Πεζοδρομήσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Δ. Πλατάνου».
17.           Απευθείας ανάθεση της προμήθειας ασφαλτομίγματος  για την κάλυψη των λακκουβών των οδών του Δήμου Αλεξάνδρειας, λόγω ματαίωσης του σχετικού διαγωνισμού.
18.           Λήψη απόφασης για την διαγραφή από τον υπ’ αριθ. 18/2011 Χ.Κ. με τίτλο «Μισθώματα αγροτεμαχίων Τ.Κ. Νησίου Δήμου Αλεξάνδρειας».
19.           Αυτοδίκαιη μεταφορά του προσωπικού των ΝΠΔΔ του Δήμου Αλεξάνδρειας, που καταργήθηκαν, στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
20.           Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Πλατέος» (Α.Μ. 315/2009 πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
21.           Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Οδών» (Α.Μ. 201/2010 πρώην ΤΥΔΚ Ν. Ημαθίας).
22.           Υποβολή Έκθεσης εσόδων-εξόδων β’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2011.
23.           Λήψη απόφασης επί των προτάσεων της Εισηγητικής Επιτροπής: α) Για την ανάδειξη και καθιέρωση ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος του Δήμου Αλεξάνδρειας, β) Ψήφιση δαπάνης της εργασίας «Δημιουργία ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος Δήμου Αλεξάνδρειας»-Τροποποίηση δημοτικού προϋπολογισμού 2011 και γ) Καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της εργασίας.
24.           Έγκριση «Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών» Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας.
25.           Έγκριση «Κανονισμού Προσωπικού» Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας.
26.           Έγκριση «Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης» Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας.
27.           Έγκριση «Κανονισμού Διοίκησης και Λειτουργίας Διοικητικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας».  
28.           Λήψη απόφασης για τη μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) στο Νομικό Πρόσωπο «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ