Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τι παίζει με την Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη;

Την Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά αντικαθιστά με τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ στο ευρωψηφοδέλτιο του ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι αποφάσισε αποφάσισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γιατί είναι κάτι που θα εξηγήσουν, αν το κάνουν, οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς απλά θα παραθέσουμε δύο σχόλια που έγιναν στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ από ανθρώπους που πιθανά γνωρίζουν περισσότερα ή τουλάχιστον ξέρουν την κα Σαμπιχά καλύτερα…

Φυσικά και θέτουμε στην κρίση σας τα αναγραφόμενα, δεν είμαστε οι αρμόδιοι να τα κρίνουμε, αλλά κάπου μέσα από τα κείμενα αυτά αναδεικνύεται το πρόβλημα που υπάρχει στην  Θράκη, όπου κάποιοι με το έτσι θέλω προσπαθούν να σπρώξουν στην αγκαλιά της Τουρκίας Ρομά και Πομάκους, έστω και από αφέλεια. Όταν όμως η υπόθεση αυτή συνεχίζεται για χρόνια η αφέλεια και η αμέλεια γίνονται πολύ επικίνδυνες… Και η υπόθεση της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σουλεϊμαν Σαχιμπά λέει κάποια πράγματα...

…Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι ?οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους?, είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν. Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής: ?Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους?. ?Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη?, τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά ?να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους?.
…Να επισημανθεί ότι η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στη ?μειονότητα της μειονότητας?, τους τσιγγάνους, που είναι οι περιφρονημένοι της Θράκης, ακόμα και από τη μειονοτική κοινότητα και βρίσκονται έξω από τα παιχνίδια εξουσίας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Η Σαμπιχά Σουλειμάν είναι στοχοποιημένη και από το τουρκικό προξενείο, καθώς έχει δώσει μεγάλες μάχες για να φτιαχτούν σχολεία και?να μορφώνονται τα παιδιά των τσιγγάνων, αλλά και να μαθαίνουν ελληνικά. Η δράση της αυτή, ειδικά το τελευταίο, έχει ενοχλήσει τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και την ελίτ της μειονότητας που διατηρεί στενές σχέσεις με αυτό. Εδώ και λίγες ώρες η Σαμπιχά Σουλειμάν έφτασε να κατηγορείται ξαφνικά ακόμα και για ακροδεξιές πολιτικές άποψις. Πρόσωπα που τη γνωρίζουν, ωστόσο, και έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι ?πρόκειται για σκέτη λάσπη?. Οι κατήγοροι της, πάντως, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι κάποτε μεταξύ άλλων την είχε υπερασπιστεί και ο Τέρενς Κουίκ στον αγώνα που δίνει για να φτιαχτούν σχολεία και να μάθουν ελληνικά τα παιδιά των Ρομά. ?Και τι σημαίνει αυτό; Αναφέρουν αυτοί που την υπερασπίζονται οι οποίοι επιμένουν ότι οι αντιδράσεις είναι υποκριτικές. ?Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Σαμπιχά είναι τσιγγάνα και δεν ανήκει στο κομμάτι της μειονότητας που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. . Επειδή δεν μπορούν να το πουν αυτό δημοσίως, την κατηγορούν ότι είναι δεξιά ή ακροδεξιά, επιχειρώντας να την εμφανίσουν σαν άλλη μια υπόθεση Καρυπίδη, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σχέση και πρόκειται για μια ακτιβίστρια που δεν ανήκει στην αυλή του τουρκικού Προξενείου, όπως συνηθίζεται να είναι οι υποψήφιοι της μειονότητας των μεγάλων κομμάτων?.... 
..................................................................................................................
…Ολα τα άλλα είναι παραμύθια. Διαβάστε τι είχε δηλώσει η γυναίκα στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη: ?Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων?, επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι ?επειδή είναι μουσουλ…..
Όλόκληρα τα σχόλια ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

2 σχόλια:

  1. O Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διαμηνύει πως δεν θα μπορούσε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε από το ευρωψηφοδέλτιό του την κ. Σουλεϊμάν η οποία δηλώνει ότι «είναι μειονότητα μέσα στην μειονότητα» και έχει καταγγείλει σε δηλώσεις της ότι την απειλεί ο τουρκικός εθνικισμός και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία.

    «Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΜΑ αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, "πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών". Με το "γένος" δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον»

    Όπως σημειώνει, ήταν ένας από τους ανθρώπους που δούλεψαν για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της κ. Σουλεϊμάν από τον ΣΥΡΙΖΑ διακρίνοντας τις δύο διαφορετικές στάσεις γύρω από τη μειονότητα στη Θράκη:

    “Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος», και άλλο να λέει η κυρία να λέει ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον» προσθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΜΑ είναι η γραμμή της Τουρκίας, αλλά ελάτε που Πομάκοι και Ρομά διαφωνούν... Δυστυχώς η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να συνάδει με αυτήν του Τουρκικού Προξενείου, από την εποχή της Δαμανάκη και όχι μόνο... Ευτυχώς, παρά το ότι η Ελληνική πολιτεία κοιμάται, κάποιοι ανθίστανται και όσο ανθίστανται θα υπάρχει ελπίδα να μην δημιουργηθούν και νέες χαμένες πατρίδες... Οι φωνές Πομάκων και Ρομα προειδοποιούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ