Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αποκαλύψεις στη Ζοugla Tv για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης

Νέες απόψεις και στοιχεία από αρχαιολόγους, ιστορικούς αλλά και ερευνητές για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στην 3η κατά σειρά εκπομπή που οργάνωσε η τηλεόραση της Ζούγκλας με τίτλο «Τα μυστικά της Αμφίπολης»....

Η γεωμετρική απεικόνιση της σεισμικής τομογραφίας του λόφου Καστά, οι συμβολισμοί του ψηφιδωτού, η αρχαιοκαπηλία αλλά και τα νέα σχέδια του ταφικού μνημείου σχολιάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής.

Μεταξύ άλλων προβλήθηκαν οι συνεντεύξεις που έδωσαν στο zougla.gr , η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Κατερίνα Ρωμιοπούλου, η αρχαιολόγος Ευτέρπη Μαρκή, ο ιστορικός Χάρης Τζάλας ,ο καθηγητής αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Τιβέριος και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μίλησαν οι: Γιώργος Λεκκάκης (συγγραφέας), Κυριάκος Βελόπουλος (δημοσιογράφος),Άδωνις Γεωργιάδης (ιστορικός), Θεόδωρος Μαυρογιάννης (καθηγητής αρχαίας ιστορίας),Καλλιόπη Λημναίου-Παπακώστα (αρχαιολόγος) και ο Σωτήρης Σκουλούδης (δημοσιογράφος).


Στο στούντιο ήταν καλεσμένοι οι: Χρήστος Κασταμονίτης (ερευνητής), Βιργινία Καβράκη (αρχιτέκτονας) και ο Βύρων Ζάττας (ερευνητής).

 http://www.zougla.gr/media/article/apokalipsis-sti-zougla-tv-gia-to-tafiko-mnimio-tis-amfipolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ