Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οι εταιρείες χρεώνουν τους δήμους, αυτές όμως πληρώνουν;

Όλες οι εταιρείες όπως η ΔΕΗ, η τηλεφωνία ή και όποιες άλλες, απαιτούν για την οποιαδήποτε παροχή τους την ανάλογη πληρωμή από τους δήμους και δεν έχουν άδικο. Αυτές όμως τι κάνουν και τι πληρώνουν για τους δημοτικούς χώρους που χρησιμοποιούν;...

Για παράδειγμα η ΔΕΗ με τις κολώνες και όπου τα καλώδια είναι υπόγεια, εκμεταλλεύεται, χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο, εντελώς δωρεάν. Το ίδιο συμβαίνει με τον ΟΤΕ και τις εταιρείες ιδιωτικής τηλεφωνίας που και αυτές χρησιμοποιούν δημοτικούς χώρους, υπόγειους ή όχι δεν έχει σημασία. Για την χρήση των χώρων αυτόν λογικό είναι να πληρώνουν ενοίκιο, αφού όπως αυτές δεν παραχωρούν τίποτα δωρεάν, λογικό είναι και το αντίθετο. Να πληρώνουν ενοίκιο στους δήμους για όποιους δημοτικούς χώρους χρησιμοποιούν.
Παλαιότερα κάποιος από τους δήμους επέβαλε στην ΔΕΗ και αυτή συμφώνησε ενοίκιο για τον χώρο που καταλαμβάνουν οι κολώνες τους. Καιρός είναι να ξεκινήσουν να έχουν απαιτήσεις όλοι οι δήμοι, από όποιες εταιρείες χρησιμοποιούν δημοτικούς χώρους, το ανάλογο τίμημα.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο και παράδοξο, αλλά όπως αυτές δεν χαρίζουν τίποτα, έτσι είναι υποχρεωμένες, είτε τους αρέσει είτε όχι, να πληρώνουν για ότι ξένο χρησιμοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ