Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μήπως κάποιος να της τραβήξει το αυτί;


Το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «κατάφερε» μέσα σε λίγο χρόνο, να σπαταλήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξαν τα κόμματα που την στήριξαν για την προεδρεία της βουλής, χάρις στην εμμονή της να φέρετε σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όταν προεδρεύει μόνο όσοι δεν θέλουν δεν μπορούν να το δουν. Το ότι κατάφερε να δικαιώσει αυτούς που αρνήθηκαν να την ψηφίσουν παρά το ότι το κόμμα τους δέχθηκε να την στηρίξει  και το ότι έκανε ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ να μετανιώσουν για το ότι την προτίμησαν για πρόεδρο, είναι ηλίου φαεινότερον. Αλλά τους κινδύνους που εγκυμονούν, αν συνεχίσει την πολιτεία της με τον ίδιο τρόπο, δεν μπορεί να τον φανταστεί κανείς τόσο εύκολα. Για σκεφθείτε μια συνεδρίαση της βουλής με την  Ζ. Κωνσταντοπούλου να προεδρεύει και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην εισέρχονται στην αίθουσα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μπορεί να μοιάζει με σενάριο φαντασίας, αλλά άρχισαν κάποιοι να το κυκλοφορούν σαν σενάριο. Όταν προεδρεύει η κα Κωνσταντοπούλου οι βουλευτές, τουλάχιστον της ΝΔ, να μην παρακολουθούν την συνεδρίαση και να μπαίνουν στην αίθουσα μόλις κατέβει από την έδρα! Και αν φυσικά γίνει κάτι τέτοιο θα είναι καθαρά «επίτευγμα» της προέδρου της βουλής, που δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι θεσμός, πως πρέπει να αρθεί πάνω από κόμματα, να είναι πόλος συσπείρωσης και όχι να δρα σαν κομματικός εγκάθετος που προκαλεί αποστροφή και όχι μόνο.
Φυσικά, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος όπως αυτή, να προσαρμοστεί στον όχι μόνο τιμητικό, αλλά και άκρως ουσιαστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει. Μπορεί να έχει την μόρφωση, τις ψήφους και την στήριξη του κόμματος, δεν είναι όμως λίγοι αυτοί που αμφιβάλουν αν έχει την δυνατότητα και την ικανότητα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ο ρόλος και ο θεσμός του προέδρου της βουλής, του τρίτου στην κρατική ιεραρχία, μετά τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ας μην μας φανεί παράξενο αν σε λίγο καιρό βλέπουμε την κα Κωνσταντοπούλου να προεδρεύει σε άδεια έδρανα. Εκτός πια κι αν κάποιος «της τραβήξει το αυτί»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ