Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Απαξιώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα λέει ο κ. Κεγκέρογλου



Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει το ζήτημα με την απαξίωση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος που αποτελούσε ένα βασικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της ερώτησης είναι το παρακάτω:
«Κύριε Υπουργέ,
Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα δεν ήταν στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ  ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά προστέθηκε στη συμφωνία του Eurogroup ως «ο κύριος μηχανισμός αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας».
Με έκπληξη διαβάσαμε στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κυριακής, τις δηλώσεις σας για το πιλοτικό πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα ότι:
 «αφήνει εκτός στόχευσης την ακραία φτώχεια, τους απόκληρους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε προφανώς για να απαξιώσει το σύγχρονο αυτό θεσμό Κοινωνικής Προστασίας.
 Παρακαλώ να μας ενημερώσετε:
1)Ποια στοιχεία σας οδηγούν σ’ αυτό το συμπέρασμα;
2)Αν προχωρήσατε σε κάποια αξιολόγηση και ποια επιτροπή ή υπηρεσία τη διενήργησε;
3)Αν έχει σχέση η εκτίμηση σας αυτή με τη παντελή απουσία του «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος» από το πολυδιαφημισμένο σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο θα ερχόταν στη Βουλή πριν 2 εβδομάδες;
4) Γνωρίζετε ότι το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα δεν είναι ένα απλό επίδομα αλλά προβλέπει την παροχή αγαθών, υπηρεσιών ( Κοινωνικό τιμολόγιο ενέργειας, Κοινωνικό Δημοτικό τιμολόγιο, δωρεάν μετακίνηση, Ιατροφαρμακευτική κλπ. ) και κυρίως την εργασιακή επανένταξη;
5)Γιατί έχετε απενεργοποιήσει το πρόγραμμα εργασιακής επανένταξης των εντασσόμενων στο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα που χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ;

Και παρακαλώ να μας καταθέστε τα έγγραφα και τα πορίσματα υπηρεσιών ή επιτροπών που αναφέρονται στην αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ