Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Γιγαντιαίες σαύρες που τρώνε γάτες κατακλύζουν τη Φλόριντα


Πολύ συχνά οι άνθρωποι που αγοράζουν μικρά φίδια, σαύρες, τροπικά ψάρια και άλλα τέτοια εξωτικά ζώα τα εγκαταλείπουν ελεύθερα στη φύση όταν δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να τα συντηρήσουν. Όπως περίπου συνέβη με τον δύσμοιρο κροκόδειλο Σήφη στην Κρήτη.
Τα ζώα αυτά δεν διαταράσσουν μόνο την ισορροπία του οικοσυστήματος που τα φιλοξενεί, αλλά ενίοτε συνιστούν απειλή και για ζώα και ανθρώπους.
Πρόσφατα, έγινε γνωστό πως πύθωνες από τη Βιρμανία και τα πιο επιθετικά ξαδέρφια τους από την Αφρική έφαγαν αλεπούδες, κουνέλια, ελάφια, ρακούν, οπόσουμ, αγριόγατες και άλλα άγρια ζώα στο εθνικό πάρκο Everglades στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Όμως το πλάσμα που κυριολεκτικά στοιχειώνει την άγρια ζωή της Φλόριντα  δεν είναι άλλο από τις τεράστιες άγριες, σαρκοφάγες σαύρες γνωστές και ως Δράκοι του Κόμοντο που απελευθερώθηκαν στην περιοχή κατά τη δεκαετία του 1990.
Αγρονόμοι, οπλισμένοι με καραμπίνες έχουν αρχίσει περιπολίες στα κανάλια του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα για να εντοπίσουν και να αιχμαλωτίσουν ή να σκοτώσουν τις σαύρες.
Οι σαύρες είναι ενδημικές στην υποσαχάρια Αφρική, φτάνουν σε μήκος το 1,5 μέτρο, ενώ τα μεγαλύτερα μέλη του είδους ακόμα και τα δυόμιση μέτρα. Ξεχωρίζουν δε από τα κίτρινα και ενίοτε πράσινα σημάδια στην πλάτη.
Οι σαρκοφάγες σαύρες συνήθως δεν επιτίθενται σε ανθρώπους, αν και υπάρχουν αναφορές περί του αντιθέτου, αφού μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς με τα κοφτερά τους δόντια.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι σαύρες αυτές απειλούν κουκουβάγιες, χελώνες και άλλα νυκτόβια είδη, ενώ οι φήμες λένε ότι σκοτώνουν και τρώνε ακόμα και γάτες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πύθωνες και δηλητηριώδη ψάρια που ελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία προσθέτουν έναν ακόμα πονοκέφαλο στις αρχές της  Φλόριντα.
 Δείτε ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ