Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα: Τι βλέπουν οι Βρετανοί bookmakers

Τι κλίμα δίνουν οι αποδόσεις για το «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου

Οι «στοιχηματζίδες» -δηλαδή οι εταιρείες στοιχημάτων- δεν κάνουν συχνά λάθη λένε οι παλιοί παίχτες. Υπό αυτή τη σκοπιά οι αποδόσεις των μεγάλων «bookmakers» της Βρετανίας μπορούν να δώσουν μια εικόνα για το ποιο αναμένουν να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των εταίρων από τον Ελληνικό λαό. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, οι βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων εμφανίζονται διχασμένες, καθώς οι μισές από τους «τέσσερις μεγάλους» του βρετανικού στοιχήματος δίνουν περισσότερες πιθανότητες στην επικράτηση του «ΝΑΙ», ενώ οι υπόλοιπες δύο δεν στοιχηματίζουν καν στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Η Paddy Power στις 30 Ιουνίου έδινε απόδοση 2/7 στην επικράτηση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, το οποίο σημαίνει πως για κάθε 7 ευρώ (ή πιο σωστά βρετανικές λίρες) που θα στοιχηματίσει κάποιος θα πάρει 9 πίσω (7+2 κέρδος). Όπως είναι λογικό όσο πιο μεγάλες είναι οι αποδόσεις για κάποιο ενδεχόμενο τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες εκπλήρωσης του και αντίστροφα. Η απόδοση 2/7 μεταφράζεται» σε 78% πιθανότητα για αποδοχή της πρότασης των εταίρων. Αντίστοιχα, η επικράτηση του «ΌΧΙ» έδινε απόδοση 9/4 ή 3,25.

Μια ακόμη μεγάλη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων, η LadBrokes, προβλέπει αποδοχή της πρότασης των θεσμών από την Ελληνική κοινωνία δίνοντας στο «ΝΑΙ» απόδοση 1/4 ή 1,25, το οποίο «μεταφράζεται» σε πιθανότητα 80% επικράτησης του στο δημοψήφισμα. Η απόδοση του «ΌΧΙ» έφτανε στις 30 Ιουνίου το 11/4 το οποίο σημαίνει μόλις 26% πιθανότητα απόρριψης της πρότασης των δανειστών.

Αυτή, όμως, είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η –επίσης μεγάλη εταιρεία στοιχημάτων-William Hill αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται στοιχήματα για το αν η χώρα θα βγει από το ευρώ εντός του 2015 για δύο λόγους: Πρώτον λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που επικρατεί και δεύτερον διότι η συντριπτική πλειοψηφία στοιχημάτιζε στη πιθανότητα ενός «Grexit».

Πριν σταματήσει να δέχεται στοιχήματα η William Hill έδινε απόδοση 3/1 στη πιθανότητα «Grexit» εντός του έτους. Αυτή τη στιγμή πάντως σε ένα άλλο στοίχημα της William Hill, το οποίο αφορά την πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος με πιθανότητα 1/3. Ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία με 4/1 και η Ουγγαρία με 12/1.

Η Coral, η τελευταία εταιρεία που συμπληρώνει την «μεγάλη τετράδα» του βρετανικού στοιχήματος εξακολουθεί να μην στοιχηματίζει στην Ελλάδα.


Κώστας Κετσιετζής
Πηγή moneyguru.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ