Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Εκλογές: Και όμως η κα Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο και ο κ. Παυλόπουλος είναι επικίνδυνα εκτεθειμένος.

Ας μην μασάμε τα λόγια μας. Η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται κι εμείς θα την πούμε....

 Η κα Κωνσταντοπούλου διαμαρτύρεται για συνταγματική εκτροπή, στο θέμα των διερευνητικών εντολών, ο συνταγματολόγος πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος απαντά πως δεν ασχολείται μαζί της και όμως η κα Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο, ενώ ο κ. Παυλόπουλος είναι σοβαρά εκτεθειμένος!
Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να ξέρει πως για να δώσει τις διερευνητικές εντολές ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα πρέπει να είναι ενημερωμένος για την δύναμη των κομμάτων στην βουλή και η μόνη αρμόδια για να του το πιστοποιήσει επίσημα είναι η πρόεδρος της βουλής! Και αυτή δεν είναι άλλος από την κα Κωνσταντοπούλου! Αρέσει δεν αρέσει έχουν τα πράγματα. Είναι από αφελής έως επικίνδυνη η άποψη πως ξέρουμε ποια είναι η δύναμη των κομμάτων, άρα είναι γνωστό το ποιοι και με ποια σειρά θα πάρουν την διερευνητική εντολή οι αρχηγοί των κομμάτων. Πως ο πολυπράγμων πρόεδρος της δημοκρατίας γνωρίζει ποιο είναι το τρίτο σε δύναμη κόμμα της βουλής; Από που ορμώμενος δίνει διερευνητική εντολή στον κ. Λαφαζάνη;  Πως γνωρίζει ότι ο κ. Λαφαζάνης έκανε δικό του κόμμα και με 25 βουλευτές, είναι το τρίτο κόμμα και δικαιούται την διερευνητική εντολή και όχι η Χρυσή Αυγή που ήταν το τρίτο κόμμα στις εκλογές του Ιανουαρίου; Το άκουσε στις ειδήσεις; Τον ενημέρωσε ο παραιτηθείς Τσίπρας; Είναι από αστεία έως επικίνδυνα τα πράγματα αυτά.
Σύμφωνα με το σύνταγμα όταν παραιτείται η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της βουλής τον ενημερώνει για την δύναμη των κομμάτων και αυτός δρα ανάλογα. Το να δίνει τις διερευνητικές εντολές, στην ουσία με βάση αυτά που άκουσε από την τηλεόραση, χωρίς να ζητήσει την επίσημη ενημέρωση από την πρόεδρο της βουλής, κάτι που ο κ. Παυλόπουλος δεν έκανε,  δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο. Δεν το έκανε και είναι εκτεθειμένος. Το τι θέλει ο Τσίπρας, το αν ενεργεί σαν δικτάτορας η Κωνσταντοπούλου, το τι αρέσει ή όχι δεν έχει καμιά σημασία.

Δυστυχώς η κα Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο, υπάρχει θέμα συνταγματικής εκτροπής και ο κ. Παυλόπουλος  είναι εκτεθειμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ