Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας… σκουπίζει Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών



Με τις πρόωρες εκλογές να προβάλλουν πιο πιθανές από ποτέ, είτε για το φθινόπωρο, είτε για τις αρχές του νέου έτους, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να επικαιροποιεί τη στρατηγική του. Και να σκοπεύει στο… σκούπισμα, σε εκλογικά επίπεδα, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να κυριαρχήσει πλήρως στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και να καλύψει την ίδια στιγμή ενδεχόμενες απώλειες από τα αριστερά του.
Την προηγούμενη εβδομάδα, και με αφορμή την παρουσία του στη Βουλή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει, ο μεγάλος, αδύναμος κρίκος της εκλογικής αλυσίδας, και η κοινωνική βάση του μπορεί εξαιρετικά εύκολα να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν.
Ταυτόχρονα, στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου μπαίνει και το Ποτάμι, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι ο πολιτικός λόγος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι εξαιρετικά “κενός και γυμνός από ουσία”, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο… ευάλωτος στη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα.
Αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είναι ο μεγάλος θριαμβευτής των επόμενων εκλογών, εξασφαλίζοντας σημαντική πλειοψηφία, και έχοντας απαλλαγεί από τα βαρίδια του “λόμπι της δραχμής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ