Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τα κανάλια





Με ψήφους 14 προς 11 το συμβούλιο της επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και βάζει τέρμα στις όποιες βλέψεις για έλεγχο οπό την κυβέρνηση του τηλεοπτικού τοπίου, αναγνωρίζοντας σαν μόνο αρμόδιο το ΕΣΡ. Αυτό για το οποίο επέμενε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αποδείχθηκε ότι ήταν το σωστό και βάζει στην θέση τους όλους αυτούς που προσπάθησαν να παίξουν με το σύνταγμα και έκλεισε τις ορέξεις όσων πιστεύουν πως μπορούν να παίζουν με τον συνταγματικό χάρτη της χώρας.
Τώρα βέβαια θα ακούσουμε πολλά για καναλάρχες, για χρήματα και πολλές αθλιότητες, αλλά η ουσία είναι πως οι δικαστές δεν επέτρεψαν παιχνίδια με την νομιμότητα. Το διακύβευμα δεν ήταν ούτε τα χρήματα, ούτε οι καναλάρχες, αλλά ούτε η νίκη ή ήττα της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης. Το διακύβευμα ήταν η δημοκρατία και ο αποκλεισμος της παραβίασης του συντάγματος, του καταστατικού χάρτη της χώρας που η παραμικρή χαραμάδα παραβίασής του θα άνοιγε επικίνδυνους δρόμους για πονηρές σκέψεις, κάτι που είτε οι ιδεολογικές αγκυλώσεις των κυβερνόντων είτε η αδυναμία τους να δουν την πραγματικότητα σε συνδυασμό με το πάθος τους να ελέγξουν το τηλεοτικό τοπίο θα μπορούσε να το πετύχει…
Το κλείσιμο των καναλιών, τουλάχιστον, αναβάλλεται και θα δούμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης. Ανοίγει πάντως και ο δρόμος για την συγκρότηση του ΕΣΡ αφού έχουν πια, εκ των πραγμάτων, αρθεί οι λόγοι για τους οποίους η αντιπολίτευση μπλοκάριζε την σύστασή του.
Αναμένονται εξελίξεις που θα τις παρακολουθήσουμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ