Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μέσον κι στο εφάπαξ;

Ερώτηση για τα κριτήρια χρονικής προτεραιότητας στην καταβολή εφάπαξ παροχών σε 253 περιπτώσεις δικαιούχων, πρόκειται να καταθέσουν σήμερα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως γνωστοποίησε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι βουλευτές θα ζητήσουν τα στοιχεία των φακέλων και τα δικαιολογητικά στις περιπτώσεις όσων «προνομιακά πήραν πολύ πιο γρήγορα το εφάπαξ τους».
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 fm, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, «είναι υποχρεωμένη να τα καταθέσει. Αν δεν τα καταθέσει, μπορεί να προχωρήσω και στον εισαγγελέα, γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και ποινικά κολάσιμο, εάν οι διοικητικές διαδικασίες παραβιάζονται και καταστρατηγούνται στη λογική των φίλων και ημετέρων».
«Δείχνει το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρώην υπουργός και διευκρίνισε: «Υπάρχουν φάκελοι κενοί, χωρίς δικαιολογητικά, που εξυπηρετούν στην καταβολή του εφάπαξ προς τους δικαιούχους, φίλους και ημετέρους. Το κολάσιμο διοικητικά, πολιτικά, ηθικά, απαράδεκτο είναι να κάνεις διαχωρισμό στους ανθρώπους, ποιος θα πάρει το εφάπαξ -που όλοι το έχουν ανάγκη- με κριτήρια φιλίας ή παρέμβασης πολιτικής».
«Τα εφάπαξ δινόντουσαν με μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον όσο εγώ είχα την τιμή να είμαι υπουργός. Δόθηκαν 97.000 εφάπαξ, κατανεμήθηκαν στους δικαιούχους του εφάπαξ 3,1 δισ. ευρώ, με απόλυτη διαφάνεια όσον αφορά τη σειρά καταβολής στους δικαιούχους, δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή ένσταση» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ