Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Γιατί εμείς «οι περαστικοί» θα ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία


Του Σάκη Μουμτζή
Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή. Για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄αυτόν τον λόγο όλοι εμείς που δεν είμαστε Νεοδημοκράτες, που προερχόμαστε από άλλους πολιτικούς χώρους, θα ψηφίσουμε την Νέα Δημοκρατία. Όλοι εμείς, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και ένοχες σιωπές, αναγνωρίζουμε την τραγική διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009, αλλά αναγνωρίζουμε συγχρόνως πως η βάση αυτού του κόμματος, στις κρίσιμες στιγμές του 2012, το στήριξε. Το κράτησε όρθιο.
Την Νέα Δημοκρατία δεν θα την ψηφίσουμε γιατί είναι μεταρρυθμιστικό κόμμα, γιατί δεν είναι. Επιβιώνει ο κρατισμός σε σημαντικούς κομματικούς θύλακες, και στελέχη του εξακολουθούν και διακατέχονται από την αντίληψη του κράτους- λάφυρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βαθύτατα μεταρρυθμιστής ο ίδιος, πρέπει να τηρήσει προσεκτικά τις ισορροπίες για να διατηρήσει την συνοχή της παράταξης του.
Άλλωστε, μέσα στο κόμμα υπάρχουν—δυστυχώς ακόμα—στελέχη που νομίζουν πως είναι βαρώνοι, ενώ τα βιογραφικά τους είναι λευκά. Στελέχη με μηδέν ικανότητες που νομίζουν πως θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πλανητάρχες. Κι όμως αυτό το αραχνιασμένο κόμμα, άντεξε, προσέφερε, έβγαλε δειλά-δειλά , μαζί με το ΠΑΣΟΚ, την χώρα από την ύφεση, και σήμερα είναι η μοναδική εναλλακτική λύση στον Αρμαγεδώνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεπώς, ας είμαστε προσγειωμένοι, ας βάλουμε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών μας και ας αρκεστούμε πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πολύ καλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ.Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
Αισθάνθηκα την ανάγκη να τα γράψω αυτά καθώς άκουσα και διάβασα πολλούς που απογοητεύτηκαν, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα συμφωνήσει στον διαχωρισμό Κράτους –Εκκλησίας. Απαιτούν δηλαδή από ένα κόμμα της Κεντροδεξιάς να κάνει αυτό που δεν έκαναν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, που ο διαχωρισμός αυτός αποτελούσε και αποτελεί και καταστατική τους επιλογή.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ψηφίσαμε όλοι όσοι δεν ανήκαμε στην Νέα Δημοκρατία, πρωτίστως, για έναν ξεκάθαρο λόγο. Γιατί εκτιμήσαμε πως αυτός μπορεί να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δευτερευόντως, στο μέτρο των δυνάμεων του, να ξεσκουριάσει το κόμμα του. Να το ανανεώσει, στοιχειωδώς.
Δεν περιμένουμε τομές, δεν περιμένουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, δεν περιμένουμε να υλοποιήσει ότι φαντασιώνεται ο καθένας μας. Θέλουμε να κάνει κάτι απλό και πεζό, που είναι όμως αυτήν την στιγμή άπιαστο όνειρο.
1. Με όχημα τον ιδιωτικό τομέα να βάλει εμπρός τις μηχανές της οικονομίας.
2. Να επιβάλλει την τάξη σε όλη την  χώρα. Λίγα πράγματα, που είναι όμως σημαντικά. Οσοι θέλουν να εκπληρώσει η Νέα Δημοκρατία κάθε μεταρρυθμιστική τους επιθυμία, μπορούν να ψηφίσουν τα κόμματα του 0,5% που ανέξοδα τις διακηρύττουν. Με τζάμπα λόγια, δηλαδή. 
Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οφείλω να υπενθυμίσω στους φίλους Νεοδημοκράτες, πως την μεγάλη εκλογική νίκη στο κόμμα τους θα την δώσουμε εμείς οι «απέξω», όπως μας αποκαλείτε. Οι «περαστικοί.»

Μόνοι σας θα μείνετε στο 28%.
Το είδαμε στο liberal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ