Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αλεξάνδρεια: πλήρης δικαίωση της πολιτικής του κ. Τζίλα στην ΔΕΥΑΑλ

Μιλώντας πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας στους δημοσιογράφους του Ράδιο ΑΒΕΝΑ που εθιμοτυπικά τον επισκέφθηκαν, παραδέχθηκε εμμέσως αλλά σαφώς πως η επιχείρηση που παρέλαβε από τον κ. Τζίλα είναι υγιής και σε πολύ καλό δρόμο. Είπε, πως τα έσοδά της είναι 40.000 περίπου περισσότερες από τα έξοδά της....

Αυτό δικαιώνει την πολιτική που ακολούθησε ο προκάτοχός του,που παρέλαβε μια ΔΕΥΑΑλ με φοβερά προβλήματα και την έκανε μια υγιή επιχείρηση, κάτι που εγγυάται την παραμονή την ύδρευσης καθώς και της αποχέτευσης της Αλεξάνδρειας σε δημοτικό έλεγχο και δεν αφήνει περιθώρια σκέψης για ιδιωτικοποιήσεις.
Περιμένουμε λοιπόν την συνέχιση αυτής της πολιτικής και γιατί όχι την βελτίωσή της, αφού όπως και να το κάνουμε, φυσιολογικό είναι, να υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης. Ένα βήμα είναι ο περιορισμός των «τζαμπατζήδων» και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι. Καταλαβαίνουμε πως μια τέτοια ενέργεια σε συγκεκριμένους οικισμούς και συγκεκριμένες ομάδες είναι αιτία πολέμου και πως είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο  να επιχειρήσει κανείς κάτι τέτοιο. Μια προσπάθεια όμως περιορισμού του φαινομένου θα μπορούσε, ίσως, να έχει αποτελέσματα.
Κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει είναι η διακοπή των «νεκρών» συνδέσεων, αυτών δηλαδή που δεν παρουσιάζουν κίνηση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, άρα δεν θα έχει αντίρρηση κανείς, απαλλάσσοντας έτσι και τους επόμενους ενοίκους-χρήστες από μπελάδες και δεν δημιουργούνται στην επιχείρηση λογαριασμοί που δεν πρόκειται να εισπραχθούν.
Σίγουρα θα πρέπει να πούμε ένα εύγε στον κ. Τζίλα και σε όλους τους συνεργάτες του, μα πρώτα απ’ όλα στο προσωπικό της ΔΕΥΑΑλ που και με ζέστη και με κρύο εργάζεται για να μην υπέχει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Ελπίζουμε πως ‘όλα θα συνεχίσουν καλά με την ΔΕΥΑΑλ.

3 σχόλια:

  1. Μήπως γνωρίζεται πόσα είναι τα ανείσπρακτα τέλη στην ΔΕΥΑΛ? Ρωτήστε επισήμως να σας πουν!! Ξέρετε πόσος είναι ο μισθός του αναπληρωτή Διευθυντή? Και αν συμφωνήσετε μόνο με αυτά τα δύο τότε θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σας ότι ο Τζίλας πέτυχε στο έργο του όπως νομίζεται. Θα περημένω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Δεν γνωρίζω πόσα είναι τα ανείσπρακτα τέλη. Γνωρίζω μόνο πως είναι αρκετά και πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αφού κάποιοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνουν στο μέλλον. Είναι γνωστές κοινωνικές ομάδες, σε συγκεκριμένο συνοικισμό, όπου δεν τολμά κανείς να μπει και να διακόψει την παροχή και όλοι το καταλαβαίνουν. Τα προβλήματα από αυτή την στάση είναι πολλά αλλά δύσκολο να την αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά και χωρίς να προκαλέσει «πόλεμο».
    Όσον αφορά τους μισθούς, γενικά, δεν έχει και τόση σημασία το πόσο μικροί ή μεγάλοι είναι, αφού τελευταία μειώθηκαν Αυτό που μετράει είναι η πορεία της ΔΕΥΑΑλ, για την βιωσιμότητα της οποίας πριν 4 χρόνια είχαν εκφραστεί αμφιβολίες ενώ τώρα όλοι την περιβάλουν με εμπιστοσύνη.
    Ας μην προχωρήσω και σε άλλες σκέψεις και πληροφορίες, αφού όλοι μας θέλουμε να πάει καλά και πηγαίνει, σύμφωνα με αυτά που μεταδόθηκαν.
    Όσον αφορά το να συμφωνήσουμε, δεν είναι το μείζον. Αυτό που μετράει είναι η πορεία της επιχείρησης και γενικότερα του δήμου.
    Και εδώ, άσχετα με το τι ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές, δεν μπορούμε παρά να ευχόμαστε να επιτύχει στο έργο της η καινούρια δημοτική αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω , ο λόγος είναι ότι απουσίαζα εκτός. Οφείλει η νέα Διοίκηση τις ΔΕΥΑΛ να μας ενημερώσει για την πορεία τις επιχείρησης , και για το τι παρέλαβε επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για τα ανείσπραχτα, δεν αναφέρομαι ούτε σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ούτε είναι μόνο ο συγκεκριμένος συνοικισμός που αναφέρεστε. Δεν αναφέρομαι στη μισθοδοσία του προσωπικού, στην μισθοδοσία του αναπληρωτή Δ/ντή αναφέρομαι , έχει σημασία. Μην ξεχνάτε ότι μόλις πρόσφατα έστειλε την απογραφή του προσωπικού στο Υπουργείο Εσωτερικών, και αυτό μετά από την απειλή του Υπουργείου. Γιατί οι άλλες ΔΕΥΑ τα είχαν στείλει εγκαίρως? Βεβαίως και μας ενδιαφέρει να βιώσιμη η επιχείρηση και να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας, αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ενημέρωση χωρίς προκαταλήψεις, και χωρίς να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι. Σύμφωνα με αυτά που μεταδόθηκαν ίσως να έχετε δίκαιο, αλλά άλλο η μονόπλευρη μετάδοση χωρίς αντίλογο, και άλλο η πραγματικότητα. Και για να ξεκαθαρίσω κάτι σας λέω πως ναι θέλω να πετύχει η νέα Διοίκηση την οποία εγώ ΔΕΝ ψήφισα. Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ