Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ 2011

Παγκόσμιο σοκ για τον πανίσχυρο σεισμό 8,9 βαθμών που έπληξε την Ιαπωνία, προκαλώντας γιγάντιο τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές...
 ακτές της χώρας σπέρνοντας πανικό και θάνατο.
Οι σεισμός, μεγέθους 8,9 βαθμών και διάρκειας περίπου 2 λεπτών, σημειώθηκε στις 07:45 ώρα Ελλάδος (14:45 τοπική ώρα) στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.
Ακολούθησε τσουνάμι δέκα μέτρων που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του από τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Σπίτια και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα, αυτοκινητόδρομοι καλύφθηκαν από νερό. Συνεχείς ήταν οι μετασεισμοί, οι περισσότεροι μεγέθους άνω των έξι βαθμών.
ΨυχαγωγίαΠροσωρινός απολογισμός των ιαπωνικών αρχών κάνει λόγο για 288 νεκρούς και 349 αγνοούμενους, ενώ υπάρχουν πολλές εκατοντάδες τραυματίες. Η αστυνομία σημειώνει ότι πρόκειται για πολύ πρόχειρο υπολογισμό, καθώς είναι πολύ δύσκολη η συγκέντρωση των σχετικών στοιχείων λόγω του μεγάλου αριθμού των περιοχών που έχουν πληγεί.
Το τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές έχει παρασύρει κατά πληροφορίες πλοίο με 100 επιβαίνοντες, ενώ τα κύματα ενδέχεται να «κατάπιαν» και μία επιβατική αμαξοστοιχία. Υπάρχουν, επίσης, φόβοι για εγκλωβισμένους σε ένα ξενοδοχείο που κατέρρευσε στην πόλη Σεντάι.
Οι αρμόδιες Αρχές έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Φουκουσίμα, μετά τη δυσλειτουργία στο σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού.
Περισσότεροι από δύο χιλιάδες κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι αρχές 50 χωρών, από τα νησιά του Ειρηνικού και τη Ρωσία μέχρι την Καλιφόρνια και τις δυτικές ακτές του Καναδά.
Ασθενή κύματα, από μισό έως ένα μέτρο, έφτασαν στις ακτές της Χαβάης λίγο μετά τις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Οι Αρχές είχαν ήδη εκκενώσει τις παράκτιες περιοχές όλων των νησίων. Οι κάτοικοι μετακινήθηκαν μακριά από τις ακτές, ενώ έκλεισαν προληπτικά τα μεγαλύτερα αεροδρόμια σε όλα τα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ