Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ναι στην Ελλάδα όχι στην Ιρλανδία!!!

Τη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα αποφάσισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο...   της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.ενώ αντίθετα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel δήλωσε πως η ΕΕ έμεινε ικανοποιημένη από τις δεσμεύσεις της Ιρλανδίας κι έτσι το ζήτημα της μείωσης του επιτοκίου αφορά μόνο την Ελλάδα
«Οι σημερινές αποφάσεις είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Επί της ουσίας, η ελληνική πλευρά «κέρδισε» την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης του «περίφημου» δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ στα διπλάσια χρόνια (7,5). Επίσης, επέτυχε μείωση επιτοκίων επί του συνολικού δανείου κατά 100 μονάδες βάσης, δηλαδή μείωση των spread που πληρώνουμε κατά 30% πιο ακριβά, με κέρδος 6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στον αντίποδα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλης έκτασης ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα επιφέρουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος.
capital.gr  madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ