Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΛΚΑΣ


Έκπληξη προκάλεσε ο ορισμός και η ορκομωσία του κ. Τόλκα σαν υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, σαν  αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο κ. Τόλκας, έχει σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, αρκετά κομματικά...

εύσημα από την ηλικία των 18 ετών όταν εντάχθηκε ενεργά στη φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) στη Νομική Θεσσαλονίκης όπου σπούδαζε.
Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και η τοποθέτησή του ως υφυπουργού εκτός από την διαταραχή της κομματικής ισορροπίας και στην περιοχή αλλά και στο κόμμα, φαντάζει σαν πιθανή επανάληψη του φαινόμενου Χρυσοχοϊδη, που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από την Ημαθία και αυτός, ενός φαινόμενου που λειτούργησε θετικά.
Σίγουρα η είσοδος του στην κυβέρνηση του ανοίγει δρόμους και προοπτικές για ένα ευοίωνο μέλλον στην πολιτική, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την όλη του πολιτεία και ικανότητα του να σταθεί πάνω από πράγματα και καταστάσεις, αποστασιοποιούμενος από μικροπολιτικές και μικροκομματικές πρακτικές
Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα όπου ζει κι εργάζεται ως δικηγόρος. Πατέρας του είναι ο γεωπόνος Χαράλαμπος Τόλκας και μητέρα του η δασκάλα Τσιάκαλου Ευγενία. Έχει δύο αδέλφια.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου στο Δ.Π.Θ.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το Εμπορικό Σήμα, την Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας και την Κρατική Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ