Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΘΕΣΜΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΧΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»
Στο Μόναχο της Γερμανίας, ο Σύλλογος Αριστοφάνης  σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Πυθαγόρας», αφιέρωσε μια ολόκληρη εβδομάδα στα Ελληνόπουλα των Λυκείων Μονάχου και Νυρεμβέργης όπου επισκέφθηκε και μίλησε σε αυτά ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λεκάκης, ως επίσημος καλεσμένος από την Ελλάδα, εβδομάδα που ήσαν επίσης αφιερωμένη στον ίδιο και το έργο του....

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επισκέψεις στα σχολεία και συζητήσεις με τους μαθητές πάνω στο θέμα ανάλυσης εύρεσης τρόπων εκμάθησης συγγραφής στίχων.

Το Σαββάτο 12 Μαΐου παρουσίασε, ως υπεύθυνος του 1ου Διαγωνισμού Στίχων, τα έργα συμμετοχής στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου, βάζοντας έτσι το λιθαράκι του για την έναρξη πλέων μιας καινούργιας εκδήλωσης αφιερωμένη στον στίχο και τη ποίηση.

Την Κυριακή 13 Μαΐου  παρουσίασε το βιβλίο του «Παξοί, τα νησιά του πάθους»,  από τις εκδόσεις «Ερωδιός», στην αίθουσα Interim του Μονάχου, χώρο που μαζεύονται τα παιδιά του συλλόγου μας κάθε Κυριακή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι όπως εκπρόσωποι του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης με τον κ. Μακρή, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Σχολικές Επιτροπές όπως και ο μεγάλος δάσκαλος της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής κ. Θαν. Πολυκανδριώτης.

 Ο Δήμαρχος Παξών κ. Σπύρος Μπογδάνος  σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση σημείωσε, «Χαιρετώ τους Έλληνες της διασποράς, που παρά τις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, κρατάνε το λάβαρο ψηλά και καμαρώνω γι΄ αυτούς. Ευτυχώς που η Ελληνικότητα δεν έχει σύνορα και εκκολάπτεται όπου γης υπάρχουν Έλληνες».

«Σήμερα ένα τέτοιο άξιο τέκνο της ελληνικής διασποράς, που το κέρδισε η πατρίδα, ο Γώργος Λεκάκης, παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, που με τόσο μεράκι αλλά και κοπιαστική έρευνα ολοκλήρωσε για τους Παξούς και τους Αντίπαξους, τα νησιά που έχω την τιμή να υπηρετώ και να νιώθω περηφάνια», συμπλήρωσε.

Τέλος, με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά συναποφασίστηκε μαζί με τον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου, πως θα συνεχιστούν και του χρόνου οι Λαογραφικές Παρουσιάσεις του Γιώργου Λεκάκη (μέλους της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων) και να σημειωθεί εδώ πως θα παραδοθεί σε όλους τους απόφοιτους της Γ΄ Λυκείου το βιβλίο του «Γαύδος, η αρχαία Ωγυγία;» ως αναμνηστικό δώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ