Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση 45 ανηλίκων πρώην προπονητής στις ΗΠΑ

Ο Τζέρι Σαντάσκι, πρώην προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου στο πανεπιστήμιο Πεν Στέιτ της Πενσιλβάνιας ο οποίος κατηγορείτο για κακοποίηση ανηλίκων, κρίθηκε ένοχος για 45 από τις 48 βασικές κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, ανακοίνωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση Σαντάσκι συγκλόνισε τις ΗΠΑ, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της παιδεραστίας και αναστάτωσε το πανεπιστήμιο, μετά την παραίτηση του προέδρου και άλλων μελών του διοικητικού του συμβουλίου....

 Η ποινή που θα του επιβληθεί είναι κάθειρξη τουλάχιστον 150 χρόνων κάτι που δείχνει την θέληση κάποιων κρατών να επιβάλουν δικαιοσύνη, χωρίς ανόητες ιδεοληψίες. Και το λέμε αυτό γιατί στις περισσότερες χώρες της δύσης κάποιοι το μόνο που σκέφτονται είναι τα δικαιώματα του κατηγορούμενου και καθόλου του θύματος.
Τέτοια καθάρματα στην Ελλάδα μετά από 5-6 χρόνια θα ήταν ελεύθερα και θα συνέχιζαν το «θεάρεστο» έργο τους. Αφήστε που θέλησαν να τους δώσουν και επίδομα σαν ασθενείς που, λένε, ότι είναι!

Για να δούμε δε, πόσο αυστηροί είναι σε τέτοια θέματα στις ΗΠΑ θα  πρέπει να σημειώσουμε πως εκδιώχθηκε από την πανεπιστημιακή αθλητική ομάδα, ο θρυλικός προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζο Πατέρνο γιατί δεν είχε ενημερώσει της αρχές του πανεπιστημίου όταν το 2002 φοιτητής του κατήγγειλε ότι είχε δει τον Σαντάσκι να κακοποιεί ένα αγόρι στα αποδυτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ