Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Υπό επιτήρηση;



Τα της νέας κυβέρνησης τα ξέρουμε, μας έβγαλαν το λάδι αλλά τελικά κατάφεραν επί τέλους να συμφωνήσουν και να η νέα κυβέρνηση επί το έργον.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ό νέος πρωθυπουργός, σε μια παράξενη για την πολιτική μας ιστορία κατάσταση. Είναι πρωθυπουργός υπό «επιτήρηση» και όσο άδικος και αν δείχνει ο χαρακτηρισμός αυτός, δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα...

Έχει από δίπλα του τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι θα ελέγχουν το έργο του, που θα πρέπει να κινείται στα πλαίσια που έχουν καθορίσει οι ομάδες εργασίας των τριών κομμάτων.
Στο εξωτερικό είναι κάτι το συνηθισμένο, όπου οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι κάτι το φυσιολογικό και καλά θα κάνουμε να συνηθίσουμε κι εμείς, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα πάμε κι εμείς προς τέτοιες καταστάσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κα Μέρκελ που ηγείται κυβερνητικού συνασπισμού, για να μην αναφέρουμε την Ιταλία που μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν να δουν χρόνια και χρόνια.
Ίσως να είχαν δίκιο όσοι επέμεναν πως οι μονοκομματικές κυβερνήσεις  δεν είναι λύση, ίσως να έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ίσως… ίσως… ίσως… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ