Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Γυμνή ποδηλατοδρομία!


«Στοπ στην «άσεμνη έκθεση» των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση», είναι το σύνθημα της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, για πέμπτη χρονιά, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το ποδήλατο αποτελεί μια διέξοδο με την ελευθερία μετακίνησης που προσφέρει, δίνοντας τη δυνατότητα της κοινωνικοποίησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου....

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 1. 000 άτομα, επτά κινήσεις πολιτών (Παιδιά Εν Δράσει, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Street Panthers, Sfina, Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς, Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης), που με την διαφορετική αυτή εκδήλωση, θέλησαν να δείξουν ότι «Το σώμα μας είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας. Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας, το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης μιας ολόκληρης βιομηχανίας». Γι’ αυτό και μέσω της ποδηλατοδρομίας μάς παρακίνησαν: «Να το απελευθερώσουμε!».
Η εκκίνηση των γυμνών ποδηλατών έγινε στις 7 μ.μ. από το πάρκο της ΧΑΝΘ προς τους κεντρικούς δρόμους Μάλιστα, ορισμένοι έβαψαν τα σώματά τους..
Η Διεθνής Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο! Φέτος, σε συνεργασία με την κίνηση «Ομορφιά Ενάντια στον Καρκίνο», οι ποδηλάτες ήθελαν «να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τους κινδύνους που περιέχουν τα καλλυντικά και προϊόντα ατομικής υγιεινής με διάφορες χημικές ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ