Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η Διαμαντοπούλου “ξαναχτύπησε”


Η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με ενεργό συμμετοχή στο Κίνημα και παρουσία στα δημόσια αξιώματα από το 1986 κιόλας. Μετράει δηλαδή 26 χρόνια παρουσίας στον δημόσιο βίο, σε μια διαδρομή που είχε τις θετικές αλλά και τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές της....


Στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου, οι πολίτες επέλεξαν να αφήσουν εκτός Βουλής την Άννα Διαμαντοπούλου, ωθώντας την εμμέσως σε αποστρατία από τον δημόσιο βίο. Είχαν προηγηθεί οι απόψεις που είχε διατυπώσει, κατά τη διάρκεια της θητείας της στην κυβέρνηση Παπαδήμου, περί “ελίτ”, που θα έπρεπε να αναλάβει τις τύχες της διακυβέρνησης του τόπου. Απόψεις που είχαν ενοχλήσει ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και το τίμημα το κατέβαλε τελικά, και μάλιστα ακριβά, στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Στο διάστημα που ακολούθησε εκείνη την ιστορική εκλογική πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ, στο παρασκήνιο ακουγόταν έντονα η φημολογία ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μετακινούσε την Άννα Διαμαντοπούλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος, ως επικεφαλής, προκειμένου να τη διασώσει ουσιαστικά.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αντέδρασε και διέψευσε σε έντονο ύφος τη φημολογία αυτή. Παραμένει υποψήφια στην Α’ Αθηνών, δεν σταματά όμως και να νοιάζεται για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Μια διαπίστωση απολύτως λογική και αναμενόμενη, από τη στιγμή που στο παρελθόν εξεδήλωσε δυο φορές την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώθηκε ωστόσο να την αποσύρει βιαστικά, καθώς και τις δυο φορές διαπίστωσε ότι δεν είχε ρεύμα για να κερδίσει. Ούτε το 2007, ούτε το 2012.

Με νέες δηλώσεις της λοιπόν, επιχειρεί καινούριο “χτύπημα”. Προτείνει την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, προδικάζοντας ουσιαστικά ότι το Κίνημα θα υποστεί και πάλι βαριά ήττα, αν όχι… βαρύτερη. Και υποστηρίζει την ανάγκη ανασυγκρότησής του σε νέες βάσεις. Να είστε βέβαιοι ότι στην ανασυγκρότηση περιλαμβάνει  και τη δική της διακριτή και ηγετική παρουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ