Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

“Ο άνθρωπος της βροχής” ανεβαίνει στο σανίδι

Γράφει η Αναστασία Ψαρρά
Στο θεατρικό σανίδι μεταφέρεται η κινηματογραφική ταινία ΄΄Rain Man΄΄, του 1988, η οποία είχε αποσπάσει σειρά από όσκαρ, κατακτώντας τις καρδιές ακόμη και των πιο απαιτητικών. ΄΄Ο άνθρωπος της βροχής΄΄ ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Γιάννη Στάνκογλου στην Αθήνα στο θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7). Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ομώνυμης ταινίας είχαν υποδυθεί, τη δεκαετία του ’80, ο  Dustin Hoffman και ο Tom Cruise αντίστοιχα, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές....

Η διεκδίκηση υλικών αγαθών, η αντιζηλία, ο εγωισμός και ο πόθος για οικονομική ευμάρεια δίνουν τη θέση τους στην αγάπη, την αφοσίωση, την επιμονή, τη συγκίνηση και τη δημιουργία μιας καινούριας τρυφερής σχέσης που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο αδέρφια, τα οποία έρχονται σε επαφή, για πρώτη φορά, σε μεγάλη ηλικία. Αφορμή για την γνωριμία τους στέκεται η τεράστια κληρονομιά που αφήνει ο πατέρας τους στον πρωτότοκο αυτιστικό και ευφυή γιο, Ρέιμοντ Μπάμπιτ (Χρήστο Χατζηπαναγιώτη), που ζει έγκλειστος σε ένα ίδρυμα. Σε αντίθεση ο μικρότερος γιος Τσάρλι Μπάμπιτ, ένα αδίστακτο golden boy   (Γιάννης Στάνκογλου), λαμβάνει μόλις έναν ανθόκηπο με τριανταφυλλιές. Επιδίωξη του τελευταίου να κατακτήσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί από την μεγάλη κληρονομιά.

Δύο κόσμοι τελείως διαφορετικοί συναντιούνται, συμπληρώνοντας ο ένας τα κενά του άλλου.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ξεφεύγει από την κωμική του μανιέρα και ανταποκρίνεται σε ένα ρόλο δύσκολο και δραματικό με μεγάλη επιτυχία, ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου καταφέρνει να υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό τον σκληρό και άκαρδο γιάπη.

Η σχέση των ηρώων περνάει από σαράντα κύματα, μέσα από πληθώρα κωμικοτραγικών καταστάσεων, κορυφώνεται και αλλάζει ριζικά τη ζωή, τα ΄΄θέλω΄΄ και τις προτεραιότητές και των δυο. Υπό τις μουσικές και τα τραγούδια των θρυλικών σκαθαριών, το έργο εξιστορεί ένα ανθρώπινο ταξίδι, μέσα από το οποίο γεννιούνται έντονα συναισθήματα, όνειρα και ελπιδοφόρα μηνύματα.

Τη σκηνοθεσία του διάσημου έργου των Barry Morrow και Ronald Bass υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ τους υπόλοιπους ρόλους κρατούν οι: Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη και Γιάννης Καρατζογιάννης.

Η παράσταση ανεβαίνει από Τετάρτη έως Σάββατο με τιμή εισιτηρίου 18 ευρώ (Παρασκευή- Κυριακή) και 15 ευρώ (Τετάρτη και Πέμπτη).

ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ