Φασόλια με ρύζι
Γιατί όχι δηλαδή... είναι νοστιμότατο φαγητο και φθηνό...
αξίζει νια δοκιμή δοκιμάσουμε
Υλικά:
· 150 γρ. ξηρά κόκκινα φασόλια
· 150 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
· 1 κύβο ζωμό λαχανικών
· ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
· 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
· 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κοντά
μπαστουνάκια
· 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
κονσέρβας...
· 1 κουταλιά πάπρικα
· αλάτι και πιπέρι
· 1 ½ φλιτζάνι μακρύκκοκο ρύζι
· 3 κουταλιές μαργαρίνη
· 150 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
στραγγισμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώνσουν αρκετές ώρες σε νερό που να τα σκεπάζει. Τα
στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1 ώρα σε νερό, με τον ζωμό λαχανικών.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις
πιπεριές. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και, τέλος, τα
φασόλια που έχουμε ήδη στραγγίσει. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να
μαλακώσουν και να πιουν το νερό τους.
Βράζουμε σε άλλο σκεύος το ρύζι, χωρίς να το αφήσουμε να φουσκώσει και το
στραγγίζουμε.
Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σωτάρουμε το καλαμπόκι. Προσθέτουμε
το ρύζι, τα φασόλια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και
σερβίρουμε.
5 με 6 μερίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ