Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την δήλωση ΦΜΥ 2014

Η ΓΓΠΣ δημιούργησε έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών 2014 που υποβάλλονται στην εφαρμογή του gsis.
Σίγουρα οι λογιστές που θα καταφύγουμε θα είναι ενήμεροι, αλλά δεν χάνουμε αν ξέρουμε κι εμείς κάποια πράγματα
1.     Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. ;...

Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες δεν απαιτείται διαδικασία εγγραφής, αλλά ισχύουν οι κωδικοί πρόσβασης (username και κωδικός) που ήδη χρησιμοποιούνται. Τα Νομικά Πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετά τις 6/12/2010 ή έχουν πιστοποιηθεί εκ νέου, πρέπει να εξουσιοδοτήσουν ένα φυσικό πρόσωπο ως εκπρόσωπο ή λογιστή ή λογιστικό γραφείο για την υποβολή δήλωσης ΦΜΥ από την εφαρμογή των εξουσιοδοτήσεων του TAXISnet. Τα Φυσικά Πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετά τις 6/12/2010 ή έχουν πιστοποιηθεί εκ νέου, εάν επιθυμούν η δήλωση ΦΜΥ να υποβάλεται από λογιστή ή λογιστικό γραφείο, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουν το λογιστή ή το λογιστικό γραφείο από την εφαρμογή των εξουσιοδοτήσεων του TAXISnet.

2.Ποιοι υποβάλουν Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. ;
Οριστική Δήλωση Φ.Μ.Υ. υποβάλουν όσοι παρακρατούν φόρο από ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

3.Ποιες δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά;
 Ηλεκτρονικά μέσω taxisnet μπορούν να υποβληθούν : α) Οι αρχικές οριστικές εμπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ έντυπο Ε7-Φ-01.015) αρχής γενομένης από το οικονομικό έτος 2011 καθώς και για τα επόμενα έτη ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι ποσό φόρου για απόδοση β) Οι αρχικές χρεωστικές ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ δηλώσεις ΦΜΥ
Αποκλειστικά υποβάλλονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.: α) Όλες οι τροποιητικές οριστικές δηλώσεις ΦΜΥ β) Η οριστική δήλωση (Έντυπο Ε12 - Φ-01.015Α) για αμοιβές που καταβλήθηκαν σε αξιωματικούς και μέλη κατώτερου πληρώματος του εμπορικού ναυτικού. γ) Η οριστική δήλωση υπόχρεου φυσικού προσώπου που έχει αποβιώσει υποβάλλεται στη ΔΟΥ από τους κληρονόμους του. δ) Οι αρχικές οριστικές ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ δηλώσεις ΦΜΥ για τις οποίες ΔΕΝ προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση

4. Πότε πραγματοποιείται η υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Φ.Μ.Υ. ;
 Η υποβολή της δήλωσης πραγματοποιείται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις Δημόσιες Υπηρεσίες ημέρα του Μαρτίου κάθε έτους.

5. Αν οριστικοποιήσω μια δήλωση στο TAXISnet και διαπιστώσω κάποιο λάθος, έχω δυνατότητα διόρθωσης μέσω TAXISnet;
 Όχι, μετά την οριστική υποβολή της δήλωσης στο TAXISnet δεν μπορεί να γίνει διόρθωση μέσω TAXISnet. Θα πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

6. Πότε μια οριστικοποιημένη Οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ. θεωρείται και παραληφθείσα ;

Μια οριστική δήλωση ΦΜΥ Ε7, θεωρείται παραληφθείσα μετά την οριστική υποβολή της από τις υπηρεσίες του taxisnet, δεδομένου ότι δυνάμει των διατάξεων του Ν.4174/2013 αποσυνδέεται η πληρωμή του φόρου από την παραλαβή της δήλωσης και τη βεβαίωση του φόρου.
Περισσότερες ερωταπαντήσεις-διευκρινήσεις στα
www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ