Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ρυθμιστής ο δήμαρχος στην προβολή των παρατάξεων στις εκλογές

Τους όρους και τους κανόνες της προεκλογικής εκστρατείας τόσο στις δημοτικές όσο και στις ευρωεκλογές, καθόρισε το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ρυθμιστής της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι ο δήμαρχος ο οποίος καλείται να βάλει στο ίδιο τραπέζι τους υπόλοιπους συνδυασμούς, μα και τους εκπρόσωπους των πολιτικών κομμάτων...

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΦΕΚ ( Κατεβάστε το πατώντας ΕΔΩ):
 
1. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιοι δήμαρχοι ή υποψήφιοι περιφερειάρχες ή οι εκπρόσωποι των συνδυασμών τους συνέρχονται σε κοινή σύσκεψη με πρόσκληση του δημάρχου αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κατά τα άρθρα 9 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και 115 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκαν με την παράγραφο 1 του αρ. 10 του Ν. 4239/2014, με σκοπό την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών.

2. Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των συνδυασμών συμφωνήσουν ομόφωνα, υπογράφεται πρακτικό που είναι υποχρεωτικό για το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται αμέσως, με μοναδικό θέμα τη διάθεση των δημοτικών χώρων στα κόμματα ή στους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων, στους συνδυασμούς των υποψηφίων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για την προεκλογική προβολή τους.

3. Αν στη σύσκεψη αυτή, που θα προκαλέσει ο δήμος δεν παρευρεθούν ή δεν συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων που μετέχουν στις Ευρωεκλογές, οι εκπρόσωποι των συνδυασμών των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το δημοτικό συμβούλιο υποχρεούται να καθορίσει και διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις. Με τον όρο «αναλογικά» νοείται, ότι η έκταση των χώρων που διατίθενται:
.........................

5. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η τοποθέτηση από τους συνδυασμούς, καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών στους χώρους που τους διατίθενται, των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2Χ2Χ2 μέτρα καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) μέτρα.
Στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι διατάξεις της παρ.
 3 αυτής της απόφασης. Στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών 
συσκευών.
..........................
7. Απαγορεύεται η ανάρτηση πανώ ή αεροπανώ ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανώ ή αεροπανό οι δήμοι υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους.
.............................
8. Επιτρέπεται η χρήση φωτεινών διαφανειών (σλάιτς) σε ανοικτούς χώρους που καθορίζονται από τα δημοτικά συμβούλια, με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και δεν δημιουργούνται γενικά οποιασδήποτε μορφής προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία.
.................................
12. Οι συνδυασμοί οφείλουν να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν με την περισυλλογή των αφισών και τον καθαρισμό των χώρων από τις κολλητικές ουσίες κ.λπ.
 
13. Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που τυχόν τοποθετήσουν οι συνδυασμοί, πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους, μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ημέρα των εκλογών.
Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, οι δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέψουν.
περισσότερα: http://www.airetos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ