Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Βενιζέλος αντιπρόεδρος και σε… κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Η δύναμη της εικόνας είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο ηχηρή από… δεκάδες χιλιάδες λέξεις, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών....

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ένα… βαριά αταίριαστο δίδυμο για την ελληνική πολιτική ζωή, ειδικά από το 2012 και μέτα, με τις θεσμικές ιδιότητές τους ωστόσο, έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα συνεννόησης.

Φυσικά, πίσω από τη συγκεκριμένη εικόνα μπορούσε κανείς να δει πολύ περισσότερα. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που δίνουν άνετη πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι αυτοδυναμία, η Κουμουνδούρου θα είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει συμμάχους στα κόμματα που βρίσκονται στα… δεξιά της.


Δηλαδή, στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο. Με δεδομένες λοιπόν τις αντοχές που έχει επιδείξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως… μόνιμος αντιπρόεδρος τριών ελληνικών κυβερνήσεων από το 2011 μέχρι και σήμερα, με τρεις διαφορετικούς πρωθυπουργούς, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Αντώνη Σαμαρά, αρκετοί… υποψιασμένοι θα έλεγαν ότι θα μπορούσε να είναι ο αντιπρόεδρος και μιας αυριανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ