Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με την επίθεση κατά του Charlie Hebdo

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική και τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo....

Ήταν  μια επίθεση από άνανδρους εγκληματίες οι οποίοι καλυπτόμενοι πίσω από μια εκ των τριών μεγαλυτέρων θρησκειών του κόσμου, αφαίρεσαν τη ζωή συνανθρώπων μας, στρεφόμενοι ταυτόχρονα εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης και προς όλο το Γαλλικό λαό.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να στηρίξουμε την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του Τύπου, που είναι αδιαμφισβήτητα οι στυλοβάτες της ίδιας της Δημοκρατίας, και να εκφράσουμε την πραγματική αντίθεση μας στις δυνάμεις του τυφλού μίσους. Ταυτόχρονα όμως, μαζί με τις προαναφερόμενες αρχές οφείλουμε να σεβαστούμε και να υπερασπιστούμε τόσο την ανεξιθρησκεία όσο και το θρησκευτικό συναίσθημα όλων.

Το δημοτικό συμβούλιο είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί  τις αξίες της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, της ανοχής και του αμοιβαίου σεβασμού της διαφορετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ