Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος δημοκρατίας τιμητικό. Επίτροπος μετανάστευσης της ΕΕ σημαντικό

Ξεθωριάζει όπως ήταν αναμενόμενο η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου για την θέση του προέδρου της δημοκρατίας. Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης επιβεβαιώνει όσους πιστεύουμε πως οι αντιδράσεις και από την ΕΕ αλλά και από την ηγεσία της ΝΔ είναι σημαντικές και θα μπλοκάρουν την υποψηφιότητα αυτή....

Το χαρτοφυλάκιο του επιτρόπου για την μετανάστευση που κατέχει η χώρα μας είναι πολύ σημαντικό να χαθεί για μια τιμητική εκλογή στην θέση του προέδρου της δημοκρατίας. Είναι σίγουρο πως εάν ο κ. Αβραμόπουλος μετακινηθεί στην προεδρεία, θα γίνει ανακατανομή αρμοδιοτήτων στους επιτρόπους και ο αντικαταστάτης του θα καταλάβει μια πολύ ήσσονος σημασίας αρμοδιότητα. Τέτοια αλλαγή δεν την θέλει ούτε ο κ. Γιούνγκερ και φυσικά ούτε και η σημερινή, τουλάχιστον, ηγεσία της ΝΔ που έδωσε μάχη για την αρμοδιότητα αυτή.

Φυσικά η όλη υπόθεση με τα ονόματα που «διαρρέουν» δείχνει πως εκτός των άλλων ο κ. Τσίπρας «ψάχνει» για πρόεδρο και όχι πως έχει αποφασίσει και απλά δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του αφού έχει εισπράξει κάποια τρανταχτά όχι, όπως γράψαμε πιο παλιά (ΕΔΩ)
Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αφού η θέση του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι μεν τιμητική, αλλά άνευ αρμοδιοτήτων κάτι που κάνει την όλη υπόθεση σχετικά αδιάφορη με την προϋπόθεση πως δεν θα επιλεγεί ο κ. Αβραμόπουλος.

Τώρα τα νέα ονόματα που βγαίνουν στην φόρα, όπως αυτό της κας Μπακογιάννη ή του κ. Παυλόπουλου δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, αφού είναι καμμένα ονόματα και η επιρροή τους στα τεκταινόμενα είναι από ελάχιστη έως μηδενική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ