Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η ρωσική 33η Μηχανοκίνητη ταξιαρχία κινήθηκε προς τα ουκρανικά σύνορα


Από ότι διαφαίνεται πέριξ των ουκρανικών συνόρων και της   Βαλτικής συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας μ με συνεχείς μετακινήσεις δυνάμεων  .

Η Πολωνία  έχει καταστεί  για το ΝΑΤΟ το «αρχηγείο» των «επιχειρήσεων» έναντι της Ρωσίας, με την συγκέντρωση δυνάμεων, οπλικών συστημάτων , πυραύλων  Πάτριοτ, και του αρχηγείου της δύναμης ταχείας επεμβάσεως του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του ρωσικού τύπου, η 33η ρωσική  Μηχανοκίνητη  ταξιαρχία, που ανήκει στην  49η Στρατιά της Νότιας Στρατιωτικής περιοχής μετακινήθηκε  από το Maikop (Αντιγέγια) σε ένα νέο τόπο μόνιμης εγκατάστασης στο   Novocherkassk (της περιοχή του Ροστόφ)  κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αναφέρει η ιστοσελίδα bmpd.livejournal.com.

Υπενθυμίζεται ότι η 33η Μηχανοκίνητη    Ταξιαρχία πεζικού συγκροτήθηκε με προεδρική απόφαση το 2005 και είχε αρχικά τοποθετηθεί στην περιοχή  Botlikh  στο (Νταγκεστάν).

Στην συνέχεια το 2011, μεταφέρθηκε στην περιοχή  Maikop στην έδρα της  πρώην 131ης Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, η οποία με τη σειρά της μετακόμισε το 2009 στην Αμπχαζία, όπου αποτέλεσε τον πυρήνα της 7ης στρατιωτικής βάσης. Τώρα η  33η ταξιαρχία  μετακινήθηκε  από  το Maikop στο Novocherkassk.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, και χαρτών  που δημοσιεύσαμε πρόσφατα έχουμε μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική κινητοποίηση στην περιοχή, από ΗΠΑ και Ρωσία . Μάλιστα μιλάμε  ακόμη και για καθημερινές μετακινήσεις ρωσικών και αμερικανικών δυνάμενων στην περιοχή. Πρόσφατα μάθαμε για την  μετακίνηση της 20ης Ρωσικής στρατιάς, εγγύτερα της Ουκρανίας. Όλα αυτά  δεν αποτελούν «στρατιωτικές ασκήσεις», ούτε βέβαια  αποτελούν κινήσεις εντυπωσιασμού, απλά πρόκειται καθαρά για στρατιωτικές μετακινήσεις εν καιρώ επιχειρήσεων. Η Ευρώπη έχει εμπλακεί ήδη σε ότι «προετοιμάζεται» με αφορμή την Ουκρανία, κάτι που πιθανόν επαναλαμβάνουμε να εμπλέξει και την Ελλάδα.  Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η χώρα μας ανήκει το ΝΑΤΟ , και υπέχει συγκεκριμένων υποχρεώσεων. Πρόσφατα «ακούστηκε» περί μεταστάθμευσης στην Κρήτη αμερικανικών μη επανδρωμένων συστημάτων UAV. Όπως και να έχει έχουμε την δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που προμηνύουν εξελίξεις στην περιοχή αυτή , και πολύ σύντομα  μάλιστα …..
 Δείτε ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ