Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πληρώνονται τα χρωστούμενα των τεύτλων. Ο καιρός εμπόδιο για φέτος


Μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των τευτλοπαραγωγών για τις ποσότητες που παρέδωσαν την περυσινή σεζόν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μέσω του δανείου των 8,5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.
Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση των 30 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία από τα αποθεματικά της υπό εκκαθάριση Αγροτικής, μετά την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και η οποία επιτρέπει στη βιομηχανία να «βγάλει» τη φετινή σεζόν δίχως προβλήματα, φαίνεται να βάζουν ένα τέλος στις θεσμικές εκκρεμμότητες γύρω από την καλλιέργεια. Αυτά που μένουν, ωστόσο, τώρα να ξεπεραστούν είναι ο χρόνος –καθώς έχουν ήδη καθυστερήσει σημαντικά οι σπορές λόγω της αβεβαιότητας που προηγήθηκε- αλλά και ο καιρός, δεδομένου ότι πολλά χωράφια έχουν πλημμυρίσει από τις νεροποντές των τελευταίων ημερών.

Εγκρίθηκε το νέο τιμολόγιο

Στο μεταξύ, επίσημη έγκριση και ανακοίνωση της τιμολογιακής πολιτικής που θα ισχύσει στην φετινή καλλιεργητική περίοδο, τοποθέτηση νέων μελών στο Δ.Σ. και προώθηση των διαδικασιών, ώστε να αρχίσουν άμεσα να πιστώνονται στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών, τα οφειλόμενα της εσοδείας του 2014, περιείχε το «μενού» του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ ΑΕ, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Μαρτίου.
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ