Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΚΟΜΝΗΝΑ 2015 – η 1η ημέρα των εκδηλώσεων στο Πλατύ


Η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 ήταν η πρώτη ημέρα των 3ήμερων εκδηλώσεων, με την ονομασία «ΚΟΜΝΗΝΑ 2015»,που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί» στο Δημοτικό Σχολείο Πλατέος....

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα που ενθουσίασαν τους πολλούς επισκέπτες της εκδήλωσης που βρέθηκαν στον κατάλληλα διαμορφωμένο αύλειο χώρο του σχολείου.

Αρχικά τα παιδικά συνοδεία των χοροδιδασκάλων τους επισκέφτηκαν τον Ι.Ν. Αγίων Παϊσίου και Αρσενίου ενώ γύρω στις 21.30 ξεκίνησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Την Παρασκευή χόρεψαν στο Πλατύ τα παιδικά χορευτικά συλλόγων από Αγκαθιά, Αλεξάνδρεια, Γέφυρα, Λιανοβέργι & Παλαιοχώρι, Λουδία, Νησελούδι, Πλάτανο, Σταυρό και Πλατύ (σύλλογος Καππαδοκών και οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Κομνηνοί»).

Τα παιδιά, στα οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και από τις «χαμένες πατρίδες».

Μετά από την παρουσίαση κάθε τμήματος δίδονταν σε κάθε σύλλογο τιμητική αναμνηστική πλακέτα για τη συμμετοχή του.

Η τοπική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Στ. Δριστά ενώ παρόντες ήταν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος Μ. Παντοπούλου και μέλη του τοπικού συμβουλίου, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής (από ορισμένες συμμετείχαν και παιδικά χορευτικά), ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Μαν. Σταυρής και ο πρόεδρος της σχολ. επιτροπής α/βάθμιας εκ/δευσης Μόσχ. Κυτούδης.


Η 2η ημέρα των εκδηλώσεων (Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 21.00) θα παρουσιαστεί αφιέρωμα με τίτλο «Πόντος – Μια λέξη, μια Πατρίδα». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Πόντο το οποίο θα συμπεριλαμβάνει φωτογραφίες, χορούς, τραγούδια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ