Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος πρόεδρος στην ΝΔ: Δεν έχουν μάθει


Σχεδόν ξέσπασε πόλεμος για την εκλογή του προέδρου της ΝΔ. Συναντήσεις φανερές και μυστικές, συναντήσεις που δεν θα γίνουν, αλλά θα τις μάθουμε όταν θα γίνουν. Συμμαχίες για προώθηση υποψηφιοτήτων, πρώην πρωθυπουργοί ευνοούν κάποιους, γενικά μια αστεία κινητικότητα που κάνει πολύ κόσμο να κουνάει με λύπη το κεφάλι. Στην ΝΔ δεν έμαθαν, δεν έβαλαν μυαλό και μας προϊδεάζουν για λύσεις του τύπου «μια από τα ίδια».
Δηλαδή αν το νέο και οι αλλαγές που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν, για να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την λαίλαπα που έχει ήδη έτοιμη, εκφράζονται από τον Μεϊμαράκη, τον Μητσοτάκη, άντε και τον Βορίδη, δείχνει πως στην ΝΔ  δεν έμαθαν και δεν θέλουν να αντικρύσουν κατάματα την πραγματικότητα. Το μόνο που θέλουν είναι να διατηρήσουν τον έλεγχο του κόμματος και τίποτε άλλο.
Καραμανλής και Σαμαράς, προωθούν τους δικούς τους αλλά δεν μπορούν, δεν έχουν την δύναμη να πλησιάσουν τον λαό, να μιλήσουν στην καρδιά του, να τον πείσουν και δεν έχουν να προτείνουν και κάτι διαφορετικό. Ο Μεϊμαράκης δεν έχει μέλλον, ο Βορίδης έχει μαύρο παρελθόν, ενώ ο Μητσοτάκης στην συνείδηση του κόσμου είναι ταυτισμένος με νεοφιλελεύθερες πολιτικές, άρα κανείς τους δεν μπορεί.

Θα τολμήσουν να δουν, να σκεφτούν και να προτείνουν κάποιον νέο, κάποιον που να μπορεί να πλησιάσει τον κόσμο, να ακουστεί από αυτόν, να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα και να τον πείσει. Αρέσει ή όχι παίζει καθοριστικό λόγο το ποιος, τι και πως το λέει. Στην ΝΔ δεν εννοούν να το καταλάβουν. Δεν μπορούν να σκεφθούν πως εκτός από τα άλλα χρειάζονται και νέα πρόσωπα, άφθαρτα, δυναμικά, καινούρια. Τους αρέσει ή όχι, τουλάχιστον αυτό δείχνει η πραγματικότητα. Αν το καταλάβουν καλώς, αλλά δεν το πολυπιστεύουμε… Αυτοί αρκούνται μόνο στο «το νέο  δεν είναι θέμα ηλικίας». … Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ