Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Η Ν.Δ. για τις αλλαγές στην ρύθμιση των 100 δόσεων

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων ασκεί η Νέα Δημοκρατία, η οποία κάνει λόγο για αιφνιδιασμό ενός εκατομμυρίου πολιτών. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι οι αλλαγές στη ρύθμιση επιβαρύνουν για ακόμη μία φορά, τους αδύναμους και τονίζει ότι:
• Για φορολογουμένους με οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, αυξάνεται το επιτόκιο από το 3% που ισχύει σήμερα, στο 5%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό των μηνιαίων δόσεων που καταβάλλουν.
• Για φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα,  με χαμηλότερες οφειλές έως 5.000 ευρώ, για να μην αυξηθεί το επιτόκιο στο 5% θα πρέπει να συντρέχουν, σωρευτικά, τρεις προϋποθέσεις: Να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους να είναι έως 150.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
• Πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις (π.χ. 80 αντί 100) καταβάλλοντας υψηλότερο ποσό ανά μήνα. Έτσι πολλοί δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ρύθμισή τους, ενώ το Κράτος θα δει τα έσοδά του να πέφτουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
Πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που γοητεύτηκαν από τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και έσπευσαν να ενταχθούν στη «ρύθμιση των 100 δόσεων» αιφνιδιάζονται για ακόμη μια φορά.
Συγκεκριμένα:
1ον. Για φορολογουμένους με οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, αυξάνεται το επιτόκιο από το 3% που ισχύει σήμερα, στο 5%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό των μηνιαίων δόσεων που καταβάλλουν.
2ον. Για φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα, με χαμηλότερες οφειλές έως 5.000 ευρώ, για να μην αυξηθεί το επιτόκιο στο 5% θα πρέπει να συντρέχουν, σωρευτικά, τρεις προϋποθέσεις: Να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους να είναι έως 150.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
Επιπλέον, πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις (π.χ. 80 αντί 100) καταβάλλοντας υψηλότερο ποσό ανά μήνα. Έτσι πολλοί δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ρύθμισή τους, ενώ το Κράτος θα δει τα έσοδά του να πέφτουν.
Τελικά, από την πολυδιαφημισμένη «ρύθμιση των 100 δόσεων», οι μόνοι που βολεύτηκαν, που εξακολουθούν «να πίνουν στην υγεία των κορόιδων» και «δοξάζουν» τον κ. Τσίπρα είναι οι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες, που είδαν τις οφειλές τους να «κουρεύονται» από τον κ. Τσίπρα σε μια νύχτα.

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις του κ. Τσίπρα.
 Πηγή: eklogika.gr