Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Στο «μικροσκόπιο» τα «πόθεν έσχες» δύο υπουργών και δύο βουλευτών



Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα τέσσερις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δυο νυν υπουργών της κυβέρνησης και δυο βουλευτών –ενός πρώην και ενός νυν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσε το Μega ο ένας υπουργός φέρεται να μην δήλωνε επί τριετία ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που έκανε εσχάτως με συμπληρωματική δήλωση και ο άλλος υπουργός εμφανίζεται να είναι μέτοχος ιδιωτικής εταιρείας.

Όσον αφορά τον πρώην βουλευτή, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πρόκειται για φορολογικές εκκρεμότητές του, ενώ για τον νυν βουλευτή εντοπίζονται «κενά» στην δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε. Σύμφωνα με την τέως πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, η οποία δεν είναι πλέον βουλευτής (συμμετέχει στην Λαϊκή Ενότητα) όντως είχαν εντοπιστεί τέσσερα «πόθεν έσχες» με «προβλήματα».

Όπως δήλωσε η ίδια στο Mega «παρέλαβα από την προηγούμενη επιτροπή μια σειρά από εκκρεμότητες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές». Ενώ σημείωσε ότι κατά την προεκλογική περίοδο «εξετάστηκαν τέσσερις περιπτώσεων υπόχρεων με προβληματικά πόθεν έσχες». Μάλιστα δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά τη νέα επιτροπή που θα συγκροτηθεί ώστε να εξεταστούν με τον καλύτερο τρόπο οι συγκεκριμένες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Αρμοδίως, πάντως, δηλώνεται άγνοια για τις συγκεκριμένες υποθέσεις γι’ αυτό και ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Βαρεμένος, ο οποίος ανέλαβε την Επιτροπή Ελέγχου των «πόθεν έσχες», αναμένεται να καλέσει την κυρία Χαραλαμπίδου προκειμένου να ενημερώσει θεσμικά την Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ