Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Οι διάλογοι των τρομοκρατών που κατέθεσε ο Πανούσης



Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν νέες δηλώσεις για το ζήτημα, που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό, μετά και τους διαλόγους φωτιά που είδαν το φως της δημοσιότητας με στελέχη των Πυρήνων της Φωτιάς να συνομιλούν με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να ομολογούν ότι καλώς έπραξαν και έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στον πρώην υπουργό. Τα στοιχεία που παρέδωσε χθες ο κ. Πανούσης βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου,  Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ώρες για τις περαιτέρω ενέργειες της. Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, στον φάκελο που παρέδωσε υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες, έγγραφες απειλές αλλά και ονόματα συγκεκριμένων προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως κατήγγειλε ο  κ. Πανούσης στο Πρώτο Θέμα είτε συμμετείχαν στις απειλές που δέχονταν είτε γνώριζαν για αυτές.
Ο διάλογος τρομοκράτη με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά την επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρώην υπουργός, μάλιστα, κατά πληροφορίες, κατονόμασε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που διαπραγματεύονταν με τους φυλακισμένους τρομοκράτες, ενώ παρέδωσε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.
Όπως προκύπτει από μια από αυτές τις συνομιλίες, την οποία αποκάλυψε απόψε το Μega και η Μίνα Καραμήτρου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με ηγετικό μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στις φυλακές, δίνοντάς του... υποσχέσεις:
Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα
Μέλος Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνατε ακόμα.
Σε άλλη συνομιλία που γίνεται μετά από μερικές ημέρες, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον καταδικασμένο για τρομοκρατία επικαλείται ως «εμπόδιο» τον «υπερυπουργό»:
Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς. Υπάρχει και ο «υπερυπουργός», και αυτός δεν είναι δικός μας
Μέλος Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε που του είχαμε βάλει τη βόμβα...
Σε άλλο διάλογο, το ηγετικό μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" λέει στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ:
Μέλος Πυρήνων: Μας κοροϊδέψατε ρε! Τί ήταν αυτό που κάνατε; Ηταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε!
Πρόκειται, σύμφωνα με το Mega, για μέρος από συνομιλίες που υπάρχουν σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ, του περασμένου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.
Γεροβασίλη: Τί έκανε ως υπουργός;
Η κα Γεροβασίλη αμφισβήτησε τις καταγγελίες Πανούση: «Θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης» ανέφερε, τοποθετώντας την λέξη <διαλόγους> εντός εισαγωγικών.
Τον κάλεσε δε να εξηγήσει «γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ