Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Νίκη της ανανεωτικής παράταξης στην Ν.Δ.


Η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. και η ανάδειξή του στην αρχηγία της κεντροδεξιάς παράταξης, σημαίνει ένα τέλος εποχής, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αφού το όνομα Μητσοτάκης θεωρητικά δεν προϊδεάζει στο καινούριο αλλά σε συνέχεια της οικογενειοκρατίας.
Η εκλογή Μητσοτάκη σημαίνει πως το κομμάτι της Ν.Δ. που εκπροσωπεί ο Μεϊμαράκης και που πίσω του βρίσκετε το Καραμανλικό κατεστημένο, μπαίνει, έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα στην άκρη. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για το κομμάτι που κυβέρνησε την χώρα την περίοδο 2004-2009 και που όχι μόνο δεν τόλμησε να κάνει αυτοκριτική και να αναγνωρίσει τα καθοριστικά του λάθη, αλλά είχε την αναίδεια να προβάλλεται σαν η προοδευτική εναλλακτική λύση απέναντι στα όποια προβλήματα υπάρχουν και που δεν είναι λίγα.
Ο νεοδημοκρατικός κόσμος θέλει το καινούριο το τολμηρό και δείχνει καθαρά πως αυτό το βλέπει στο πρόσωπο και όχι στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η όλη παρουσία, όπως και ο λόγος του, ήταν ελκυστική και ξεκάθαρη κάτι που εκτίμησε ο κόσμος της παράταξης. Ήταν ξεκάθαρος, πιστικός, χαμηλών τόνων, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως. Σε αντίθεση ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε να είναι άγαρμπος, αγενής, προκλητικός και το κυριότερο δεν έπαψε να είναι αυτός που παρακαλούσε προεκλογικά τον κ. Τσίπρα για συνεργασία και στην συνείδηση του κόσμου η μαριονέτα του Καραμανλή και των γύρω από αυτόν. Αλλά κυρίως ήταν αυτός που πήρε το δαχτυλίδι του προσωρινού αρχηγού με πρώτη και κύρια αρμοδιότητα να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του κ. Σαμαρά, όμως το αποτέλεσμα ήταν το φιάσκο του Οκτωβρίου.
Σίγουρα τον ρόλο τους έπαιξαν και οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης που με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο συντάχθηκαν πίσω από την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, όμως η νίκη είναι καθαρά δική του.

Τώρα όλοι περιμένουμε τις εξελίξεις που δείχνουν προς την πλευρά της ανανέωσης και της επιθετικής αντιμετώπισης του λαϊκισμού και κυρίως καμιά προσέγγιση και ανοχή στα σχέδια για ασφαλιστικό, το αγροτικό και ότι άλλο ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που άλλωστε υποσχέθηκε ο νέος αρχηγός της παράταξης κατά την προεκλογική εκστρατεία του. Αν δεν μπορεί ο Τσίπρας υπάρχουν άλλοι που μπορούν. Λύσεις υπάρχουν.
Η φωτο είναι από το www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ