Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ας πούμε αλήθειες για το προσφυγικό


Είναι το μεγαλύτερο, μετά το οικονομικό, πρόβλημα της χώρας και θα μας απασχολεί για καιρό όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Ας πούμε λοιπόν μερικές αλήθειες για το πρόβλημα αυτό, γιατί πολλοί λένε πολλά, όμως δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα.
Ας διευκρινίσουμε πρώτα πως πρέπει να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους αυτούς, αφού η φυγή τους δικαιολογημένη ή όχι δεν είναι κάτι απλό, κάτι εύκολο.
Όμως υπάρχουν και κάποια αλλά και κάποιες ενοχές που σκόπιμα θέλουν να μας υποβάλουν κάποιοι. Ναι με συγκλονίζει κάθε φορά που κάποιο παιδί χάνει την ζωή του στην προσπάθεια να διασχίσει το Αιγαίο, αλλά όχι δεν αισθάνομαι ένοχος, όπως κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να περάσουν στο υποσυνείδητο μου κάποιοι. Και δεν αισθάνομαι ένοχος αφού δεν είμαι εγώ αυτός που έβαλε το πιτσιρίκι στο σαπιοκάικο που βούλιαξε. Οι γονείς του το έκαναν, αυτοί δεν δίστασαν να παίξουν κορόνα γράμματα την ζωή του και την δική τους. ‘Όχι δεν αισθάνομαι ένοχος για την κατάσταση στην Ειδομένη. Δεν ευθύνομαι εγώ, ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ. Η Ελληνική πολιτεία τους προσφέρει καλύτερες συνθήκες, αυτοί δεν τις θέλουν και προτιμούν να μείνουν εκεί. ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΕΓΩ. Δηλαδή αν προχθές κατά την γέννηση του παιδιού, στον καταυλισμό της Ειδομένης, συνέβαινε κάτι και κινδύνευε η ζωή του παιδιού ή της μάνας θα έφταιγα εγώ και όχι αυτοί που αποφάσισαν να μείνουν εκεί μη διστάζοντας να ρισκάρουν της ζωές και του παιδιού, αλλά και της μάνας; 
Κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς από ένα σημείο και μετά, όχι με δική τους μόνο ευθύνη, ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ την χώρα που αναγκάζεται να τους φιλοξενήσει, όποια έννοια κι αν δίνει κανείς στον όρο φιλοξενίσει. Έχουν καταλάβει την σιδηροδρομική γραμμή απαγορεύοντας στην ουσία την διέλευση των τραίνων με αποτέλεσμα τα εμπορεύματα να προς τα Σκόπια να διακινούνται μέσω Βουλγαρίας προκαλώντας φοβερά προβλήματα. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ; Μήπως κάποιος θα πρέπει να τους πει πως δεν μπορούν να κατασκηνώνουν στην μέση του δρόμου, αποκόπτοντας εκτός από την σιδηροδρομική και την οδική σύνδεση με την γειτονική χώρα; Μήπως κάποιος θα πρέπει να τους πει πως θα πρέπει να σέβονται την χώρα στην οποία βρίσκονται και να τηρούν τους κανόνες της; Κάποια απλά πράγματα κάποιους κανόνες απλής λογικής θα πρέπει να τα σκέφτονται μόνοι τους και όχι να πιστεύουν πως όλα επιτρέπονται γιαυτούς.
Τον λίγο ή περισσότερο καιρό που θα μείνουν στην χώρα μας, κάποιοι και για πάντα, ας μας διευκολύνουν να τους δεχθούμε για να μπορέσουμε να συμβιώσουμε και ας μην προσπαθήσουν να μας επιβάλουν της συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους, Όσο καιρό θα είναι στην χώρα μας, αυτοί θα πρέπει να προσαρμοσθούν στον τρόπο ζωής μας και όχι εμείς στον δικό τους. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Καλώς ήρθαν ή καλώς να ορίσουν στα μέρη που όρισε η πολιτεία γιαυτούς. Από αυτούς κυρίως εξαρτάται η αρμονική συμβίωση μας…
(η φωτο είναι από την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ