Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Επετειακή κινηματογραφική προβολή για τα 93 χρόνια από το θάνατο του Λένιν



Το Σάββατο 21/1 συμπληρώνονται 93 χρόνια από την ημέρα θανάτου του Ηγέτη της Επανάστασης Λένιν (21/1/1924). Η κινηματογραφική εταιρεία διανομής NEW STAR διοργανώνει με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο, εκδήλωση τιμής που θα περιλαμβάνει ειδική επετειακή προβολή του αριστουργήματος του ΤΖΙΓΚΑ ΒΕΡΤΟΦ «Τρία τραγούδια για τον Λένιν».
Την προβολή όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, θα συνοδεύει live μουσική από δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον συνθέτη πολυοργανίστα ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΜΟΥΣΑ (ΘΕΡΑΜΙΝ-ΚΙΘΑΡΑ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΙΟΝΙ) και τον συνθέτη μπασίστα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΡΑΜΠΑ (ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΑΣΟ).
Η προβολή της ταινίας θα γίνει το Σάββατο 21/1/17 στις 20.00 στο Αλκυονίς new star art cinema, στην οδό Ιουλιανού στην Αθήνα, στο πλαίσιο του μεγάλου, πολύπτυχου αφιερώματος «100 Χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση και Κινηματογράφος, Επιστροφή στο Μέλλον».
Ρηξικέλευθος, πρωτοποριακός, επαναστατικός και επαναστατημένος, ο ΒΕΡΤΟΦ μετατρέπει ένα επετειακό ντοκιμαντέρ για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Λένιν, σε συγκλονιστικό ύμνο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, σε δημιουργική έκφραση των προταγμάτων της Επανάστασης του Οκτώβρη, αλλά και σε ένα διαχρονικό, κινηματογραφικό masterclass που συντρίβει τα στερεοτυπικά ιδεολογήματα για την στρατευμένη τέχνη και σε αισθητικό επίπεδο.

Η ταινία έτυχε αμέσως θερμότατης υποδοχής από κοινό και κριτική, τόσο στην ΕΣΣΔ, όσο και στο εξωτερικό ενώ απέσπασε και το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.
Η συνέχεια .thebest.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ