Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αλεξάνδρεια: Η αποχέτευση, τα σχολεία και οι δήμαρχοι



Πριν από λίγες μέρες αναδύθηκε και προβλήθηκε ένα θέμα που κρατάει χρόνια. Η σύνδεση κάποιων σχολείων της Αλεξάνδρειας με την αποχέτευση. Αποδόθηκαν ευθύνες σε πολλούς, καλοπροαίρετα ή όχι, δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι πως:
Πρώτος σε ευθύνες είναι ο δήμαρχος επί της θητείας του οποίου τελείωσε η αποχέτευση και μια από τις πρώτες ή έστω από τις τελευταίες μέριμνες του θα έπρεπε να ήταν η σύνδεση των σχολείων και μάλιστα δωρεάν, σαν ανταποδοτικό τέλος. Μεγάλο λάθος του. Μεγάλο λάθος και των διαδόχων του που αγνόησαν είτε δεν γνώριζαν καν τι ακριβώς συμβαίνει. Ο σημερινός δήμαρχος και βέβαια δεν έχει ευθύνη, απλά θα πρέπει να δρομολογήσει λύση. Να δρομολογήσει λύση και να τελειώσει εκεί το θέμα. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Διότι το να επισημανθεί κάποιο πρόβλημα και μετά να ξεχαστεί δεν είναι σοβαρό. Αν βέβαια έχει ήδη δρομολογήσει την λύση ακόμη καλύτερα.
Αυτό που θα θέλαμε να πούμε στον κάθε δήμαρχο και γενικά στις δημοτικές αρχές είναι πως κάθε κριτική κάθε σχόλιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ευκαιρία να γίνουν κάποιες μεταβολές και διορθώσεις στον τρόπο λειτουργίας  τους και να μην βλέπουν πίσω από κάθε μη αρεστό δημοσίευμα ή κριτική, κακίες και σκοπιμότητες.

Αυτό ο οποίο θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους είναι πως δεν ευχόμαστε την αποτυχία τους, αντίθετα θέλομε να επιτύχουν, αφού όλα αυτά επηρεάζουν την δική μας καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ