Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κύπρια κολυμβήτρια που τυφλώθηκε στα 13 της σήμερα διδάσκει σε παιδιά με αυτισμό



Γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1986 . Απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών (Τ.Ε.Φ.Α.Α) με ειδικότητα Υγρό Στίβο και Μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες Ειδικής Αγωγής η Μικαέλα Σπάντιου αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα τόλμης και ψυχής.

Το κορίτσι αυτό ήταν πρώην αθλήτρια της κολύμβησης. Ξεκίνησε πιτσιρίκι στις πισίνες μέχρι το 1999, οπότε και αναγκάστηκε να σταματήσει την κολύμβηση και γενικά τον αθλητισμό εφόσον η όραση της μειώθηκε στο 10%. Έπαθε επιληψία μέσα στο νερό με αποτέλεσμα μια αρτηρία του εγκεφάλου να φράξει και να χάσει την όραση της.
Το 2002 εντάχθηκε στην Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα με διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα 2002-2004,Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τσεχία 2003, Βαλκανικοί Αγώνες Θεσσαλονίκη 2003, Πολυεθνείς Αγώνες Γαλλία 2004 & Παραολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 με συμμετοχή στα 50μ Ελεύθερο κατηγορίας S12 (τελική κατάταξη στη 12η θέση) και Τελικός αγωνίσματος 100μ ύπτιο με 7ο καλύτερο χρόνο αλλά αποκλεισμό λόγω τραυματισμού στον αγώνα. ((8η Παγκοσμίως με 0.90» πίσω από το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ 100μ). Μετά από 10 χρόνια σύμφωνα με το nasosblog.gr κατάφερε να επανέλθει ακολουθώντας ειδικά προγράμματα αποκατάστασης και σήμερα προωθεί την κολύμβηση για παιδιά με αυτισμό και ειδικές ικανότητες μέσω του παρεμβατικού προγράμματος ‘’Ελευθέρωσε τον Ε-αυτισμό σου’’.

Προπονήτρια αθλητών με σωματικές και πνευματικές δυσλειτουργίες η Μικαέλα δεν έχει χάσει ούτε στιγμή το νάζι και το σκέρτσο της. Άλλωστε είναι θηλυκό και μάλιστα… από τα σπάνια.Γιατί υπάρχουν κι αυτές οι γυναίκες. Γυναίκες παραδείγματα που οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ