Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αλεξάνδρεια: Στην παραίτηση Ναλμπάντη το μη αιρετό όργανο έγινε εξωθεσμικοί παράγοντες!


Όταν πριν δυο περίπου χρόνια είχε παραιτηθεί ο τότε αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Αλεξόπουλος, εκτός των άλλων μίλησε για μη αιρετό όργανο που παρενέβαινε στο έργο του. Σήμερα ο αντιδήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης στην επιστολή παραίτησής του μιλάει για εξωθεσμικούς παράγοντες, παραιτούμενος από την θέση του λίγο πριν την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της δημοτικής αρχής. Στην ουσία και οι δυο αναφέρονται  «στην ίδια εξουσία». Κανένας από τους δυο δεν κατονόμασε την εξουσία αυτή, που σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της, όμως  δεν ήταν η αιτία των παραιτήσεων, αλλά η αφορμή. Και αν ο κ. Αλεξόπουλος είναι παλιά ιστορία, ο κ. Ναλμπάντης είναι ένα πρόσωπο που δεν θα περάσει στο παρασκήνιο, αφού οι βλέψεις του για την επόμενη δημοτική αρχή θεωρούνται σίγουρες, αν και δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη επίσημα.
Για την ιστορία λοιπόν ο κ. Ναλμπάντης παραιτήθηκε λόγω της συνεχούς αποψίλωσης του από τις αρμοδιότητές του, όπου καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι περίφημοι εξωθεσμικοί παράγοντες και παρά το ότι στο νέο διοικητικό σχήμα του προσφέρθηκε θέση αυτός προτίμησε να αποχωρήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του.
Η ουσία είναι πως για μια ακόμη φορά η διοίκηση του δήμου δέχεται σφοδρά πυρά από το εσωτερικό της, με καταγγελίες σοβαρές κάτι που επιβεβαιώνει το κακό κλίμα που επικρατεί στις ενδοπαραταξιακές της σχέσεις. Τώρα, το πόσο αυτό το κλίμα αντικατοπτρίζει την δυνατότητα και ικανότητα άσκησης διοίκησης, θα το κρίνουν οι δημότες, καθημερινά αλλά και στο τέλος της θητείας της διοίκησης αυτής.
Αυτό που έχουμε απαίτηση όλοι οι δημότες από την διοίκηση του δήμου να παραμερίσει τις όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στα στελέχη της και να εργασθεί για το καλό του δήμου. Αυτό μας ενδιαφέρει, όσο και αν κάποιοι βλέπουν εχθρούς στα μέσα ενημέρωσης, να πετύχει, σε όποιο βαθμό είναι δυνατόν, στο έργο της αφού αυτό θα περάσει σε κάποιο βαθμό στην καθημερινότητα μας. Ας προσέξουν περισσότερο τον «εχθρικό τύπο» διαδικτυακό ή όχι και να δουν μήπως κάπου σε κάποια πράγματα έχει δίκιο. Όποιος δεν επαινεί, δεν τα βλέπει όλα τέλεια, δεν είναι κατ' ανάγκην εχθρός.
Για τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται στην Αλεξάνδρεια θα μιλήσουμε σε λίγες μέρες, ας γίνουμε δυσάρεστοι, ας κατηγορηθούμε, μας αφήνει αδιάφορο και τα πράγματα αυτά θα τα θέτουμε στην κρίση του Αλεξανδρινού λαού.
Όσον αφορά την επιστολή παραίτησης Ναλμπάντη, αυτή αναφέρει:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ