Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η επιστροφή των “Νέων” και η αμηχανία όσων… κατέβηκαν από το τρένο του ΔΟΛ



Η επιστροφή των “Νέων” στα περίπτερα από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα καθόλη τη διάρκεια του τρέχοντος 24ωρου.
Η ιστορική εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη κέρδισε… οξυγόνο, και πλέον υπάρχει ελπίδα φωτός για το μέλλον, όπως κατ’ αντιστοιχία για το “Βήμα της Κυριακής”, αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό του “Βήματος”.
Από το πρωί, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, κυρίως για τον πολιτικό κόσμο, και όσους ήθελαν να παραμείνουν κλειστά τα έντυπα του ΔΟΛ, ή άλλους, που δεν βοήθησαν όσο έπρεπε, όταν οι εργαζόμενοι είχαν την ανάγκη τους.
Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη, απολύτως άβολη παράμετρος. Αφορά όσους… κατέβηκαν από το τρένο. Τους δημοσιογράφους που δεν άντεξαν, και μετά τα “μαύρα” νέα από τη Δικαιοσύνη την προηγούμενη εβδομάδα, επέλεξαν να αναζητήσουν άμεσα την επόμενη επαγγελματική στέγη τους. Και άλλους, που είχαν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο τους προηγούμενους μήνες.
Μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς; Προφανώς και όχι. Άνθρωποι είναι, και προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, σε μια άδικη και παρανοϊκή εποχή. Στη θέση τους, οι περισσότεροι θα έκαναν το ίδιο.

Αντικειμενικά ωστόσο, είναι μάλλον αμήχανη η στιγμή που ο ΔΟΛ θα ξαναστέκεται στα πόδια του, με τους συναδέλφους τους που, σε αντίθεση με εκείνους, επέλεξαν να παραμείνουν. Και τελικά, να δικαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ