Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Επιτέλους, το λαογραφικό μουσείο Αλεξάνδρειας δρομολογείται.

Η φωτο από το αρχείο του κ. Ντελιόπουλου
                                                 
 Ένα αίτημα πολλών χρόνων δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά. Το λαογραφικό μουσείο Αλεξάνδρειας! Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη διοίκηση, το ’Ίδρυμα Νιάρχος και με συμμετοχή της Γραμματείας Λαογραφικής ιστορίας του υπουργείου Πολιτισμού, ενέκριναν την δημιουργία του μουσείου, τα έξοδα του οποίου θα αναλάβουν από κοινού το ίδρυμα Νιάρχος και η γραμματεία του υπουργείου. Το ποσό που εγκρίθηκε είναι τις τάξης των 100 χιλιάδων ευρώ ενώ ο δήμος δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου.  Καθοριστική φυσικά είναι η προσπάθεια των υπηρεσιών αλλά και των υπευθύνων του δήμου που έτρεξαν πίεσαν και πέτυχαν την έγκριση αυτή.
Υπενθυμίζουμε πως χάρις στις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, όπως ο λαογράφος κ. Ντελιόπουλος Γιώργος, έχει συγκεντρωθεί πολύτιμο υλικό που παραμένει αναξιοποίητο και ένα μέρος του πιθανά να κινδυνεύει να καταστραφεί.

Χαράς ευαγγέλια για τον κ. Ντελιόπουλο, ο οποίος κυνηγάει αυτό το θέμα εδώ και χρόνια, έχει στην διάθεσή του πολύτιμο αρχειακό υλικό και βλέπει τις προσπάθειές του να καρποφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ