Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΝ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Πάνω από 1.000 πολίτες του Βόλου συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, εν είδη κηδείας. Η πορεία ήταν σιωπηλή, χωρίς πανό, πλακάτ και συνθήματα. Πολλοί ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα.

Οι πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στην άδεια που έχει δοθεί στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, από την παρούσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για να καίει RDFκαι άλλες καρκινογόνες ουσίες, χωρίς να έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στο τέλος της πορείας εγκρίθηκε ψήφισμα που επισυνάπτουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Γιάννης ΓερόπουλοςΚώστας Βολιώτης

*ΨΗΦΙΣΜΑ*
Όσοι πολίτες συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στην Πλατεία Ελευθερίας και κάναμε πορεία στους δρόμους του Βόλου, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην άδεια που δόθηκε στην ΑΓΕΤ να καίει RDF και άλλες καρκινογόνες ουσίες και μάλιστα με λιμενικές διευκολύνσεις.

Δε δεχόμαστε να γίνουμε πειραματόζωα ή «αμνοί επί σφαγήν» στο βωμό του κέρδους μιας ιδιωτικής εταιρείας.

Γνωρίζουμε ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ είναι ακατάλληλες για την καύση RDFκαι επομένως οι εκπομπές καρκινογόνων ουσιών θα επιβαρύνουν την υγεία των πολιτών, την οικονομία τους και την οικονομία του ίδιου του κράτους.

Ήδη η ΑΓΕΤ έκαψε 7.000 τόνους RDFτο 2015, χωρίς ελέγχους και χωρίς συνέπειες. Η ΑΓΕΤ μπορεί να ζήσει χωρίς το RDF, ο Βόλος όμως θα πεθάνει από το RDF.

Καλούμε τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, τους βουλευτές και τις δημοτικές παρατάξεις, που σιωπούν μέχρι σήμερα, όλους τους φορείς της πόλης και όλους του πολίτες, να απαιτήσουμε, όλοι μαζί, το να μην καίει καρκινογόνες ουσίες η ΑΓΕΤ ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία.

Γνωρίζουμε ότι η ΑΓΕΤ εκτός από μια φοιτήτρια που βράβευσε, έχει «βραβεύσει» και άλλους στην πόλη μας. Ο Βόλος δεν είναι πόλη λωτοφάγων, δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε θέλει να το εισπνέει. Έχει καταλάβει ποιοι παίζουν παιγνίδια σε βάρος της υγείας του. Και θα απορρίψει όλους αυτούς που συνεργούν στη φυσική του εξόντωση. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.