Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Η «μπλε Φάλαινα» σκοτώνει τα παιδιά στο διαδίκτυοΜε αφορμή την είδηση πως 14χρονη από την Κατερίνη παραλίγο να χάση την ζωή της από ένα θλιβερό παιχνίδι στο internet, την ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ θα πρέπει να προειδοποιηθούν γονείς και παιδιά για τους κινδύνους από το «παιχνιδι» αυτό.
Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα ιδιότυπο παιχνίδι  που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων, οι οποίοι καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες. Οι άγνωστοι συνομιλητές τους που έχουν ρόλο «καθοδηγητή», απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι!
Ως τώρα, φέρονται να έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 θάνατοι παιδιών που συμμετείχαν στην «Μπλε Φάλαινα». Γι’ αυτό, οι αστυνομικές αρχές πολλών χωρών της Ευρώπης έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για το επικίνδυνο παιχνίδι, εφιστώντας την προσοχή των γονέων. Ωστόσο, ως τώρα δεν είχε καταγραφεί κάποιο περιστατικό στην Ελλάδα.
Κατ’ αρχάς είναι ανόητο να επιτρέπει κανείς σε ανώμαλους τύπους να σε προτρέπουν ή και να σε αναγκάζουν σε πράξεις που στρέφονται κατά του εαυτού σου και όχι μόνο. Επειδή όμως τα παιδιά παρασύρονται εύκολα θα πρέπει να ξέρουν πως δεν θα πρέπει να διστάσουν να καταγγείλουν όσους τους απειλούν ενημερώνοντας τους δικούς τους και καταφεύγοντας στους αρμόδιους. Δεν αρκεί μόνο η απεμπλοκή από τέτοιου είδους «παιχνιδια» αλλά και η αποκάλυψη των ψυχανώμαλων που εμπλέκονται σε τέτοια πράγματα.
Η ιστορία για το πρώτο θύμα της Μπλε Φάλαινας στην Ελλάδα καταγράφει κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού ως συνέπεια του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς και, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτοχειρία! Πρόκειται για μία 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Το κορίτσι έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 15χρονη Κ.Κ. Φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών! Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.. Η Ασφάλεια Κατερίνης ερευνά αν πράγματι ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι και ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες.
Περισσότερα aftodioikisi.gr/