Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τραγωδία στο Άδενδρο: Η επόμενη μέρα για τις οικογένειες;


Οι μέρες κυλούν, το αύριο έρχεται βαρύ για τους συγγενείς των ανθρώπων που «έφυγαν» στο σιδηροδρομικό ατύχημα στο Άδενδρο. Κάποια πράγματα, κάποια δεδομένα, αλλάζουν οριστικά για τους ανθρώπους αυτούς. Και μιλάμε για τον οικονομικό παράγοντα. Σίγουρα το κυριότερο είναι η απώλεια των αγαπημένων τους, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ και  για κάποιους πιθανά να είναι νωρίς, αλλά τα πιεστικά προβλήματα, οι οικονομικές υποχρεώσεις που παραμένουν αναλλοίωτες δεν περιμένουν και θα χτυπήσουν την πόρτα των ανθρώπων αυτών. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις που υπάρχουν, αλλά λίγο ή πολύ κάποια δάνεια, τα παιδιά και χίλια μύρια άλλα πράγματα θα ζητήσουν διευθέτηση, ενώ οι απολαβές μειώνονται δραματικά, αν δεν μηδενίζονται.

Άσχετα με το τι προβλέπουν οι κανονισμοί, μήπως κάποιοι θα πρέπει να σκεφτούν πως ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ πρέπει να γίνει μια κίνηση για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών αυτών. Ίσως οι πιο κατάλληλοι να είναι οι συνδικαλιστικοί φορείς και θεωρείται σίγουρο πως όλοι οι συνάδελφοι, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, θα ανταποκριθούν, ανάλογα με τις δυνατότητες του ο καθένας.
Και δεν θα πρέπει να ξεχαστεί και ο επιβάτης που έχασε την ζωή του. Αυτοί που θα αναλάβουν, αν αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία, καλό θα είναι να σκεφτούν και την πλευρά αυτή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ