Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Μουσείο Ελληνικής Παιδείας

Μουσείο Ελληνικής Παιδείας                                      

 Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας βρίσκεται στην Καλαμπάκα κάτω από τα Ιερά Μετέωρα. Δείτε το ενημερωτικό υλικό με τις συλλογές και τα εκθέματα.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

  1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από την Ίδρυση του Νέου Ελληνικού Κράτους 1830 έως σήμερα , Νηπιαγωγείο-Δημοτικό (βιβλία, αντικείμενα, περιοδικά, παραμύθια, χειροτεχνίες, τετράδια, τίτλοι σπουδών.)



  1.  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την Ίδρυση του Νέου Ελληνικού Κράτους 1830 έως σήμερα , Σχολαρχείο- Γυμνάσιο- Λύκειο (βιβλία, αντικείμενα, περιοδικά, παραμύθια, φυτολόγια, λευκώματα, τετράδια, τίτλοι σπουδών.)


  1. Ελληνικά Σχολεία της Διασποράς :Κύπρος, Αμερική, Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη- Σμύρνη,  Πρώην Σοσιαλιστικές  Χώρες  (βιβλία τετράδια, τίτλοι σπουδών).








  1. Κατηχητικά (βιβλία και περιοδικά όπως «Η Ζωή του Παιδιού» και «Προς τη Νίκη»)


  1. Σχολικές Ενδυμασίες (στολές, πηλίκια, κονκάρδες, τσάντες)



  1. Σχολική Τάξη ( Όπως λειτουργούσε μια παλιά σχολική τάξη του 50΄ με χάρτες στους τοίχους, παλιά θρανία και μελανοδοχεία όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γράψει με πένα και με πλάκα και κονδύλι).



  1. Αίσωπος ( Αυθεντικές Εκδόσεις  Μύθων του Αισώπου από το 1600 με παράλληλο κείμενο ελληνικό- γαλλικό, ελληνικό- αγγλικό, ελληνικό-λατινικό).  Η αίθουσα του Αισώπου με προβολές μύθων.




  1. Νεοελληνικός Διαφωτισμός (Αυθεντικές Εκδόσεις  Ελλήνων Διαφωτιστών από τυπογραφία της Βενετίας και  της Βιέννης  όπως Κοραής Βούλαγαρης κτλ.)


  1. Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς  από το 1500-1800. Αυθεντικές Εκδόσεις με παράλληλο κείμενο ελληνικό-λατινικό.(Όμηρος, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Ξενοφώντας κτλ.)






















  1. Αίθουσα Μετεώρων: γκραβούρες, φωτογραφίες και στερεοσκοπικές φωτογραφίες των Μετεώρων ( προβολές του Γεωλογικού Φαινομένου και  του Τρόπου Ανάβασης των Μοναχών)

  1. Αναγνωστήριο (Αλφαβητάρια του Κόσμου, Τίτλοι Σπουδών)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Προβολές για την Εκπαίδευση:
-Ιστορία της Γραφής
-Ιστορία της Τυπογραφίας
- Νεοελληνικού Διαφωτισμού
-Βιογραφία, Εργογραφία και Μύθοι του Αισώπου
Προβολές για τα Μετέωρα:
-Γεωλογικό Φαινόμενο των Μετεώρων
- Τρόπος Ανάβασης των Μοναχών με το δίχτυ
- Ταινίες που γυρίστηκαν στα Μετέωρα

*Επίσης γίνονται διάφορα πειράματα συμπληρωματικά.
* Στο Μουσείο μπορούν να ξεναγηθούν ταυτόχρονα 150 άτομα





Tο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καλαμπάκας και σε απόσταση 20 μέτρων από την Κεντρική Πλατεία (Ρήγα Φεραίου) και 50 μέτρων από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας.
Η πρόσβαση στο Μουσείο με ΙΧΕ αυτοκίνητο ή λεωφορείο είναι πολύ εύκολη από την Εθνική οδό Τρικάλων Ιωαννίνων. Στο ύψος της εισόδου του σιδηροδρομικού σταθμού στρίβουμε προς  το κέντρο της  Καλαμπάκας και σε ένα λεπτό βρισκόμαστε στην είσοδο του Μουσείου. Δίπλα στο Μουσείο υπάρχει χώρος στάθμευσης  για ΙΧΕ αυτοκίνητα και στάσης – στάθμευσης για τα λεωφορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε
Διεύθυνση: Χατζηπέτρου& Μ. Αλεξάνδρου, ΤΚ 42200, Καλαμπάκα
Τηλέφωνο: +30 24320 75219
Email: info@bookmuseum.gr
Ιστοσελίδα: http://www.bookmuseum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ