Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Λύση στο Σκοπιανό; Σοβαρά; Έτσι τους βολεύει;

    

Εντελώς ξαφνικά προέκυψε θέμα επίλυσης του Σκοπιανού με μια σπουδή και μια κινητικότητα που ξαφνιάζει................

Ξαφνικά άρχισαν να μας υποβάλουν την άποψη πως είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί επειδή έτσι προωθούνται τα εθνικά συμφέροντα, τα όποια με την εκκρεμότητα αυτή μένουν πίσω. Και δεν παραλείπουν να τονίσουν πως είναι ένα πρόβλημα που δεν το δημιούργησαν αυτοί , λες και το δημιούργησαν οι άλλοι και πως θα το λύσουν, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Φυσικά το πρόβλημα Καμμένου που υποτίθεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα δεν θεωρείται σοβαρό, αφού ο υπουργός Άμυνας είναι γνωστός για τι κωλοτούμπες του, αντάξιες του αφεντικού του. Τα όποια υποτίθεται εσωτερικά προβλήματα είναι για να αποτελέσουν δικαιολογίες για την αναμενόμενη κωλοτούμπα. Απλά θέλουν να περάσουν το θέμα με όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση, όχι επειδή πιστεύουν σ’ αυτήν, αλλά επειδή έτσι τους βολεύει και δεν θα εκτεθούν στα μάτια του Ελληνικού λαού.
Αυτό που προσπαθούν έντεχνα να αποκρύψουν είναι πως η λύση προωθείται επειδή αυτό απαιτεί το μεγάλο αφεντικό τους, οι Αμερικάνοι και για κανέναν άλλο λόγο. Γιατί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον αποκλεισμό των Σκοπίων από τους διεθνείς οργανισμούς, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου για να ενταχθούν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της χώρας μας. Σε τι δυσκολεύει την προώθηση των όποιων θεμάτων το σημερινό καθεστώς των Σκοπίων; Σε τίποτα. Απλά το απαιτούν τα γεωστρατηγικό Αμερικανικά συμφέροντα και τίποτε άλλο.
Προσπάθησαν να το επιβάλουν το 2008 στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αλλά συνάντησαν το βέτο της Ελληνικής πλευράς από Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστα Καραμανλή. Τώρα με μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα πράγματα είναι εύκολα.

Αφού θέλουν να το λύσουν, σε τι χρειάζεται η συναίνεση της αντιπολίτευσης; Και για ποιο λόγο η αντιπολίτευση να τους διευκολύνει για ένα θέμα που δεν υπάρχει κανένας εθνικός λόγος που να απαιτεί την επίλυσή του τώρα. Η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων το καλοκαίρι του 2015, βοήθησε σε πολλά θέματα, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά ως εδώ. Τώρα ο Τσίπρας να τραβήξει τον δρόμο μόνος του, να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην περιμένει τίποτα από την αντιπολίτευση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η μόνιμη επωδός του Τσίπρα, σαν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν "αν συναντηθώ με τον κ. Σαμαρά θα είναι για να του πω να παραιτηθει". Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Τσίπρας και το κόμμα του δεν ψήφισαν κανένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, ακόμη και εκείνα που την ορθότητα τους δεν τολμούσαν να αμφισβητήσουν.
Μόνοι τους, λοιπόν, καμιά διευκόλυνση από την αντιπολίτευση για ένα θέμα τουλάχιστον δευτερεύουσας σημασίας την εποχή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ