Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Λοβέρδος: Όχι στην συμμορία και τους κομπάρσους της



Δεν πρόκειται να παρουσιαστεί στην επιτροπή που ερευνά το «σκάνδαλο NOVARTIS» έκανε γνωστό με επιστολή του ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την άρνηση της πλειοψηφίας για πλήρη έλεγχο της υπόθεσης με εξέταση όλων των μαρτύρων, ακόμη και των «κουκουλοφόρων». Επιτίθεται κατά της κυβέρνησης και  των κυβερνητικών βουλευτών που απέμειναν μόνοι τους στην επιτροπή, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, επιμένοντας στον χαρακτηρισμό της συμμορίας για τους εμπνευστές της υπόθεσης και κομπάρσους τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Επί λέξει ο κ. Λοβέρδος γράφει στην επιστολή του
«Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου.
Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κι εγώ ταχθήκαμε υπέρ μιας Επιτροπής που θα λειτουργούσε δημόσια, χωρίς παραγραφές, με εξέταση όλων των μαρτύρων, κουκουλοφόρων και μη, αλλά και με την εξέταση όλων των υπόλοιπων στοιχείων. Σε μια τέτοια Επιτροπή προφανώς και θα ήμουν παρών, προκειμένου αφενός να παράσχω κάθε αναγκαία διευκρίνιση κι αφετέρου να καταρρίψω τις αθλιότητες των κουκουλοφόρων και των καθοδηγητών τους. Όμως αυτή την Επιτροπή δεν την θέλετε. Την απορρίψατε. Και αποδεχτήκατε τη λογική "κουκούλα στους ψευδομάρτυρες κουκούλα και στην έρευνα".
Είναι αυτονόητο, πως αν αλλάξετε την απόφασή σας και δεχτείτε να ανταποκριθεί η Επιτροπή στο συνταγματικό της ρόλο, θα προσέλθω προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή πλεκτάνη. Ως Υπουργός που αποφάσισε και εφήρμοσε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και της δαπάνης στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ασφαλώς και έχω πολλά να συνεισφέρω στη συγκεκριμένη έρευνα.
Αν, αντιθέτως, επιμείνετε στην απόφασή σας να κουκουλωθούν τα πάντα, απόφαση που οδήγησε στην αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τότε στην Επιτροπή θα παραμείνετε μόνοι σας, μετατρέποντάς την σε ένα κωμικοτραγικό δήθεν "δικαστικό συμβούλιο". Αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος, πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου ένα τέτοιο φιάσκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ